תשובה אחת
הנה קובה בורגול במילוי בשר קצוץ
================================
מלית בשר לקובה בורגול
במלית זו נעשה שימוש בתערובת תבלינים "בהרת לקובה", השונה קצת מתערובת הבהרת המוכרת ומכילה בנוסף לתערובת הבסיסית גם עלי ורדים טחונים ויותר אגוז מוסקט וציפורן. מומלץ לחפש בשווקים חנויות תבלינים המתמחות בתערובות תבלינים עיראקיים כדי להגיע לטעם הנכון.
המרכיבים (ל-50 יחידות):
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
3 כפות שמן (רצוי קנולה)
1/3 כוס (כ-50 גרם) צנוברים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית תערובת תבלינים "בהרת לקובה"
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת ומאדים-מטגנים את הבצל עם המלח מעל להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שצבעו משתנה והוא מתפורר, 4-5 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מסירים מהכיריים ושומרים בצד עד לשימוש.
איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד יום.
קובה בורגול מטוגנת
הקובה שלנו קטנה ואלגנטית, הבצק רך והמלית עשירה בצנוברים. תמיד תמצאו אצלנו במקפיא קובות קפואות, מוכנות לטיגון. בכל אירוע משפחתי, אמי ואני פותחות על השולחן פס יצור: בתיאום מושלם אנחנו מייצרות כמויות קובה עצומות... חשוב להשתמש בבורגול דק ולאחר לישת כל החומרים לבצק, צריך לבדוק בידיים לחות את אחידותו. יכול להיות שיהיה צורך בתוספת של קצת קמח, מכיוון שאחוז ספיגת המים בבורגול משתנה בהתאם לסוג ולעונות השנה.
המרכיבים (40-50 יחידות):
1/2 ק"ג בורגול דק
1/4 כוס שמן (רצוי קנולה)
1/2 כפית מלח
1 כפית כורכום
כ-1 כוס קמח
מלית בשר (מתכון למעלה)
שמן (רצוי קנולה), לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
שמים את הבורגול במסננת ושוטפים היטב. מעבירים לקערה,יוצקים מים רותחים כדי כיסוי ושורים אותו כחצי שעה. מסננים, סוחטים משארית הנוזלים ומחזירים לקערה. מוסיפים לקערה את השמן, המלח והכורכום ומערבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה (יתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות) ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
יוצרים מהבצק 50 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג, יוצרים בהם שקע באצבע וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומעבדים בעדינות לגליל ארוך, עבה במרכז ודק בקצותיו.
מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את הגלילים עד הזהבה. מגישים חם.
איך שומרים? עדיף להגיש מייד, אולם אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה. לחלופין, אפשר להקפיא כחודש. לטיגון לא מפשירים אלא מטגנים ממצב קפוא. אפשר גם להקפיא מייד לאחר הטיגון, לשבועיים בלבד.
**** קרדיט: אתר לאישה - "מטעמי עיראק" שפית הדר יפתח-תותיה
מתכון: קובה בורגול
רכיבים:
ק'ג בורגול "דרשה" דק
כף מלח
1.5 כוס קמח
כפית מלח
כפית כורכום
למלית:
1 ק"ג בצל
1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר)
100 גרם צנוברים
3 כפות צימוקים שחורים קטנים
כפית גדושה פלפל,
כף קארי
4 כפות שמן
אופן הכנה:
בורגול:
לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבותלהוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.להניח בצד.
מלית:
בשר – להשחים מראש את הבשר (ללא שמן)בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.להעביר לקערה גדולה ולקרר.
קובה:
מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם). גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפהלהשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור ולהפוך אותו לצורת דיסקית.יש לשים לב שלא ייווצרו "סדקים" בדיסקית. אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה.
בישול
להרתיח מים בסיר גדול ולהוסיף כפית מלח + כפית כורכום.להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת.
אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך.
מקור המתכון:סדנת בישול אורט- בבר/תפוז
================================
מלית בשר לקובה בורגול
במלית זו נעשה שימוש בתערובת תבלינים "בהרת לקובה", השונה קצת מתערובת הבהרת המוכרת ומכילה בנוסף לתערובת הבסיסית גם עלי ורדים טחונים ויותר אגוז מוסקט וציפורן. מומלץ לחפש בשווקים חנויות תבלינים המתמחות בתערובות תבלינים עיראקיים כדי להגיע לטעם הנכון.
המרכיבים (ל-50 יחידות):
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
3 כפות שמן (רצוי קנולה)
1/3 כוס (כ-50 גרם) צנוברים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית תערובת תבלינים "בהרת לקובה"
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת ומאדים-מטגנים את הבצל עם המלח מעל להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שצבעו משתנה והוא מתפורר, 4-5 דקות. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מסירים מהכיריים ושומרים בצד עד לשימוש.
איך שומרים? בכלי אטום במקרר, עד יום.
קובה בורגול מטוגנת
הקובה שלנו קטנה ואלגנטית, הבצק רך והמלית עשירה בצנוברים. תמיד תמצאו אצלנו במקפיא קובות קפואות, מוכנות לטיגון. בכל אירוע משפחתי, אמי ואני פותחות על השולחן פס יצור: בתיאום מושלם אנחנו מייצרות כמויות קובה עצומות... חשוב להשתמש בבורגול דק ולאחר לישת כל החומרים לבצק, צריך לבדוק בידיים לחות את אחידותו. יכול להיות שיהיה צורך בתוספת של קצת קמח, מכיוון שאחוז ספיגת המים בבורגול משתנה בהתאם לסוג ולעונות השנה.
המרכיבים (40-50 יחידות):
1/2 ק"ג בורגול דק
1/4 כוס שמן (רצוי קנולה)
1/2 כפית מלח
1 כפית כורכום
כ-1 כוס קמח
מלית בשר (מתכון למעלה)
שמן (רצוי קנולה), לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
שמים את הבורגול במסננת ושוטפים היטב. מעבירים לקערה,יוצקים מים רותחים כדי כיסוי ושורים אותו כחצי שעה. מסננים, סוחטים משארית הנוזלים ומחזירים לקערה. מוסיפים לקערה את השמן, המלח והכורכום ומערבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה (יתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות) ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד.
יוצרים מהבצק 50 כדורים בגודל כדורי פינג-פונג, יוצרים בהם שקע באצבע וממלאים בכפית מהמלית. סוגרים ומעבדים בעדינות לגליל ארוך, עבה במרכז ודק בקצותיו.
מחממים את השמן בסיר רחב, ומטגנים את הגלילים עד הזהבה. מגישים חם.
איך שומרים? עדיף להגיש מייד, אולם אפשר להכין כמה שעות מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה. לחלופין, אפשר להקפיא כחודש. לטיגון לא מפשירים אלא מטגנים ממצב קפוא. אפשר גם להקפיא מייד לאחר הטיגון, לשבועיים בלבד.
**** קרדיט: אתר לאישה - "מטעמי עיראק" שפית הדר יפתח-תותיה
מתכון: קובה בורגול
רכיבים:
ק'ג בורגול "דרשה" דק
כף מלח
1.5 כוס קמח
כפית מלח
כפית כורכום
למלית:
1 ק"ג בצל
1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר)
100 גרם צנוברים
3 כפות צימוקים שחורים קטנים
כפית גדושה פלפל,
כף קארי
4 כפות שמן
אופן הכנה:
בורגול:
לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבותלהוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.להניח בצד.
מלית:
בשר – להשחים מראש את הבשר (ללא שמן)בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.להעביר לקערה גדולה ולקרר.
קובה:
מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם). גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפהלהשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור ולהפוך אותו לצורת דיסקית.יש לשים לב שלא ייווצרו "סדקים" בדיסקית. אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה.
בישול
להרתיח מים בסיר גדול ולהוסיף כפית מלח + כפית כורכום.להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת.
אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך.
מקור המתכון:סדנת בישול אורט- בבר/תפוז
לי
באותו הנושא: