12 תשובות
את רוצה שבסוף העגבניות שרי יהיו רוטב עגבניות? או להשאיר אותן שלמות?
שואל השאלה:
להשאיר אותן שלמות
אנונימית
אהה אז תאמת אין לי מושג אבל אם להשאיר שלמות אז זה טוב בסלט פסטה כשהפסטה קרה
תקצצי שיני שום (הכמויות לפי הטעם), תטגני אותן במעט שמן, יחד עם פלפל חריף טרי \ מיובש וטחון (כלומר, אם את אוהבת..)

בינתיים גם כמובן תבשלי פסטה (עדיף קצרה) במים ממולחים..

בערך דקה וחצי - דקה לפני שהפסטה אל דנטה תכניסי חופן עגבניות שרי חתוכות לחצאים או רביעיות למחבת עם השום ותקפיצי אותן.
יכולה להוסיף בשלב הזה גם חופן פטרוזיליה קצוצה או להוסיפה בסיום המנה, אם את מעדיפה טעם רענן יותר מעשב התיבול.

בכ"מ, כאשר הפסטה אל דנטה תוסיפי אותה יחד עם מעט ממי הבישול שלה. תשמרי בערך כוס ממי הבישול ותוסיפי כמה כפות. (לפי העין)
אם תצטרכי עוד תוסיפי בהמשך..
תקפיצי אותה עם העגבניות כשאת נזהרת לא למעוך את עגבניות השרי ולרסק אותן אלא להשאירן מוצקות.
תעשי כך עד שהפסטה מגיעה למרקם הרצוי, המים התאדו והרוטב עמילני ומכסה את הפסטה.
תשימי את הפטרוזיליה כעת, אם לא הוספת אותה קודם לכן, ותאכלי.

כמה שזה פשוט זה טעים.
שואל השאלה:
יואו תודה
אנונימית
שואל השאלה:
מה זה אל דנטה?
אנונימית
בכיף. מקווה שתאהבי.

אגב, כמובן שאת יכולה להוסיף עוד דברים, נניח אנשובי, צלפים, זיתים, חצילים, מרווה, אפילו גרידת לימון. תהי יצירתית ואם יש לך במקרר איזה חומר גלם שאת אוהבת תכניסי אותו..
רק אל תעמיסי יותר מדי, רטבי פסטה צריכים להיות פשוטים.
אל דנטה זה מצב בו עוד איזה דקת בישול הפסטה במרקם המושלם.
אל דנטה זה "על השן" באיטלקית, כלומר - הפסטה עדיין קצת קשה ולא 100% גמורה. זה המצב לרוב דקה לפני זמן הבישול על האריזה.
שואל השאלה:
הבנתי תודה רבה לך!
אנונימית
בכיף. תהני!
את צריכה:
2 ק"ג ספגטי
סלסלת עגבניות שרי
שמן זית
מלח ופלפל
שום כתוש
רוזמרין
קצת סוכר
להגשה:
פרמז'ן
עירית ופטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1. מטגנים סלסלה של עגבניות שרי שלמות בשמן זית, לאחר הביקוע של העגבניות מוסיפים מלח, פלפל ,סוכר ורוזמרין טרי לפי הטעם + שום כתוש. מנמיכים את האש.
2. בסיר גדול מרתיחים 6 ליטר מים, מוסיפים כף מלח בישול ולאחר הרתיחה מוסיפים ק"ג ספגטי (דק).
3. לאחר שהפסטה מוכנה - מסננים - אבל לא שוטפים במים קרים.
4. מוסיפים רוטב , מקפיצים כשתי דקות ומגישים עם פרמז'ן מגורד , עירית ופטרוזיליה טריה מעל.
מתכון נוסף קצת יותר פשוט אבל גם הוא ממש טעים:
מצרכים
650 גרם עגבניות שרי תמר או עגבניות שרי רגילות או עגבניות רגילות
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
500 גרם פסטה לפני בישול
קורט מלח
אופן ההכנה
לחצות את העגבניות שרי לאורכן. במידה ומשתמשים בעגבניות רגילות אז לחתוך לקוביות קטנות.
לקצוץ את שיני השום (אפשר גם עם כותש שום)
לחמם את השמן זית יחד עם השום וכאשר השמן חם להוסיף את עגבניות השרי והמלח ולערבב היטב.
להתחיל לבשל את הפסטה לפי הוראות הייצרן במי מלח דקה פחות מהזמן המומלץ.
לשמור חצי כוס ממי הבישול של הפסטה ולסנן את הפסטה.
לערבב את הפסטה עם העגבניות ומי הבישול ולהמשיך לבשל עוד דקה יחד תוך כדי ערבוב.