2 תשובות
רוטב סלסה - קל להכנה (2 הצעות)
=============================
מתכון קל להכנה:

רוטב סלסה אמיתי

מצרכים:
1 ק"ג עגבנים לבישול
¼ כוס שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל
אורגנו
בזיליקום
מעט צ'ילי חריף

אופן ההכנה:
1. לעשות 2 חריצים לאורך כל עגבנייה ולהניח בקערה.
2. לשפוך מעל מים רותחים (חליטה) על מנת שהקליפה תיפרד מהירק.
3. לאחר חצי שעה ניתן לקלף את העגבניות ולחתוך אותן גס (חתיכות בינוניות).
4. לשים בסיר את השמן + העגבניות ולבשל מעט (כ – 7-10 דקות).
5. לאחר מכן להוסיף תבלינים לפי הטעם – לא לשכוח צ'ילי ובזיליקום.
6. להוסיף 2 כפות רסק עגבניות.
7. לבשל על אש קטנה לצמצום הנוזלים למשך בערך 30-40 דקות.

רוטב סלסה שמים בעיקר על בשר.

בתאבון! מאת אבי קובני

רוטב סלסה- קל להכנה

מאת: מערכת וואלה!
מצרכים:
6 עגבניות בשלות
1 בצל לבן קצוץ
1 פלפל אדום מתוק קצוץ
1/2 שן שום
1 פלפל חריף
מלח
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה
1. להכניס את כל החמרים, פרט לכוסברה, למעבד מזון ולהפעיל קצרות, או עד המרקם הרצוי.

2. להעביר לקערה ולהוסיף כוסברה קצוצה.
לי
בבקשה,

סלסה מקסיקנית
=============
1/2 קג' עגבניות אדומות קטנות שטופות לא מקולופות (אפשר שרי, אפשר תמר, אפשר גם רגילות אבל שיהיו קשות ולא רכות לבישול)
1 בצל
4 שיני שום
1 חבילת כוסברה
1 פלפל חריף ירוק בינוני
מלח
פלפל
קצת סוכר
1 כף חומץ
1 כף שמן זית

הכל למעבד מזון , לטחון (אבל לא להפוך למרק!)
(מקור המתכון- הדודות שלי במקסיקו, רותמותק)
רותמותק