2 תשובות
300 גרם קמח (2 כוסות+2 כפות)
1/4 כפית מלח
100 גרם אבקת סוכר (1 שקית)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף מים קרים, ואם הוא דביק מוסיפים כף קמח ומעבדים עוד כמה שניות.

2
משטחים את כדור הבצק לפיתה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.

מרדדים, מרפדים ואופים
3
מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 40 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה.

4
מחממים תנור ל-180 מעלות.

5
אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) אפייה חלקית (עיוורת) 15-10 דקות עד שהבצק יבש למראה ורק מתחיל להיות זהוב; או אפייה מלאה כ-20 דקות עד שהבצק זהוב לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים

זה של קרין גורן זה מצוין
שואל השאלה:
תודה :)
אנונימית