14 תשובות
לוקחים סיר ממלאים במים(לא משנה איזה)
שמים על הגז, על אש הכי גבוהה, מוסיפים כף מלח
מחכים עד שהמים ירתחו(המים יבעבעו-יעשו בועות)
מוסיפים כמה פסטה שרוצים
מחכים 10 דקות ומוכן
סיר עם מים
תבלינים שאתה רוצה
ושם 7 דקות
ותלוי איזה רוטב אתה רוצה
את לוקחת סיר ושמה בו מים רותחים על הגז ומתי שהמים מבעבעים את מכניסה את הפסטה עד שהיא נהיית מוכנה
שמים בסיר מים ומלח ושמים על הגז על אש בינונית\גבוהה. מחכים שהמים ירתחו ויבעבעו. כשהם מבעבעים מוסיפים את הפסטה ונותנים לה להתבשל. לערבב כל כמה דקות. לרוב פסטה מוכנה אחרי כעשר דקות.
תרתיח 3-5 ליטר מים בסיר, שים קצת מלח, כשהם מבעבעים תכניס את הכמות פסטה שאתה רוצה להכין (ככל שיותר פסטה- יותר מים) ותשאיר ל5-9 דקות, תלוי בסוג הפסטה. אמור להיות רשום על הקופסה כמה זמן צריך לבשל. הפסטה אמורה להיות רכה לאכילה. לפני שאתה מוריד את הסיר מהאש תטעם פסטה אחת לראות אם היא מוכנה. אם זה קשה או מרגיש כמו מסטיק כזה - זה לא מוכן
אנונימית
ממשיך את הראשון,
אפשר לשים במים כף שמן וקצת מלח זה הופך את הפסטה לטעימה יותר וכדי לבדוק אם זה מוכן תוציא פסטה אחת, תשטוף אותה במים ותאכל ותראה אם זה סבבה לך
מחממים מים בסיר על הכיריים

כשמתחילים בועות אז מכניסים את כמות הפסטה הרצויה

שמים מלח (כמות לפי העין) בתוך המים

בודקים כמה זמן כתוב על האריזה להשאיר את הפסטה בתוך הסיר ושמים טיימר לפי הזמן שרשום

מערבבים את הפסטה מדי פעם (בהתחלה צריך הרבה ואז לעתים יותר רחוקות). עדיף לערבב עם כף עץ

כשהזמן נגמר תטעם מהפסטה (תוציא בעזרת כף או מזלג ותאכל) ואם היא לא מוכנה אז תשאיר בסיר ותבדוק שוב אחרי דקה ותמשיך לעשות ככה עד שהיא מוכנה

שמים מסננת בתוך הכיור ואז שופכים לתוכה את הפסטה כשהזמן נגמר והפסטה מרגישה מוכנה

שמים על הפסטה שמן זית ומערבבים כדי שהפסטה לא תידבק אחת לשנייה
פסטה יבשה או להכין פסטה מהתחלה כולל הבצק?

פסטה יבשה: מחממים מים, מוסיפים מלח, חכים לרתיחה, כשרותח- מוסיפים את הפסטה, כמה שרוצים. לרוב כתוב על האריזה כמה זמן לוקח לפסטה להתבשל אבל אם לא- זה אמור לקחת בין 7-15 דק', תלוי בפסטה (פשוט לחכות עד שהיא רכה, אפשר לטעום). לסנן החוצה את המים, אפשר לשטוף במים קרים וזהו.
לא להוסיף שמן זית, פשוט לערבב.

פסטה טריה- להכנת בצק שופכים קמח, ועושים גומה קטנה, לשם שמים את הביצים, ומלח (יש שמוסיפים עוד מרכיבים, רצוי לחפש ביוטיוב/ בגוגל אחר מתכון מדויק) מערבבים את הביצים, ולאט לאט מערבבים לשם את הקמח עד לקבלת בצק, מעבדים את הבצק ומניחים לזמן מה. מגלגלים, חותכים לצורה ולגודל המתאימים ומבשלים פחות או יותר כמו הפסטה היבשה.
שואל השאלה:
לשים מים מהברז?
אנונימית
כן אפשר למה לא
שואל השאלה:
אם אני מחממת מים בקומקום ושופכת לסיר את המים האלו אני יכולה ישר לשים פסטה?
אנונימית
רצוי שלא, אני אף פעם לא עשיתי ככה, בכל זאת תצטרכי לשמור על מים חמים כדי שהפסטה תתבשל אז לא.
אני תמיד מחממת את המים עם הקומקום כי זה רותח יותר מהר.
פשוט תצטרכי להרתיח כמה פעמים כי בקומקום זה עד 1.5 ליטר בערך
אנונימית
לוקחת סיר (יחסית גדול) שמה מים ומחכה עד שהם מבעבעים (אפשר להוסיף קצת מלח ושמן למים)
שהמים רותחים שופכת את הפסטה ועל האריזה כתוב כמה זמן זה צריך להיות במים, מחכה ושזה מוכן טועמים פסטה אחת ואם זה מוכן להוציא לסיר מסננת כזה ולשפוך את הפסטה והמים, לשטוף את הפסטה קצת עם הברז ולסנן את כל המים, אפשר להוסיף שמן ומלח וזהו מוכן (: