5 תשובות
כי חשוב להם להקפיד
יש כל מיני סיבות למה המסעדה לא כשרה או עובדים בשבת/לא שומרים על הפרדת כלים
יש כאלה שיאכלו בכל זאת ויש כאלה שלא זאת בחירה שלהם
יכול להיות שהבשר הוא באמת פרה, אבל היא לא נשחטה על פי ההלכה. יכול להיות שהיא נשחטה לפי ההלכה, אבל היא בושלה על ידי גוי.
שואל השאלה:
לא מדבר על שחיטה, נניח זה נשחט כמו שצריך ופשוט יש שם שרימפס ובייקון וגבינה וכאלה
אנונימי
אה, מזכיר לי סיפור שהלכתי לחנות שמוכרים שם צ'יפס, חיכיתי בתור חצי שעה וכשהגיע תורי שאלתי מה יש לקנות אמרו שרימפס וציפס, וויתרתי והלכתי.
השמן והכלים שהשרימפס בושל בהם משומשים גם כדי לבשל את הציפס, חוץ מזה שהמסעדה עצמה לא כשרה.
במסעדה לא כשרה הסכום לא כשר, זה אם זה עניין של רק בשר וחלב זה אחד הדברים החשובים.
וגם, אזור לבשל באותו סיר בשר וחלב גם אם זה בנפרד.
בכללי כל המטבח לא כשר ואם הוא לא כשר אז זה לא בעיה שיפול חתיכת גבינה לבלונז , מבינה?