9 תשובות
יש לי לעוגיות שוקולד ציפס נדירות
^אפשר את המתכון לעוגיות שוקולד ציפס?
^ שלחתי:)
^ראיתי את מדהימה תודה
באהבה נסיכה
בצק:
כף גדושה אבקת שוקולית (25 גרם) - אני השמטתי
רבע כוס אבקת קקאו (35 גרם)
1.25 כוסות קמח (175 גרם)
חצי שקית אבקת אפייה (5 גרם)
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
רבע כוס סוכר לבן (70 גרם)
חצי כוס סוכר חום/חום כהה (100 גרם)
1 ביצה גודל l
150 גרם שוקולד חלב קצוץ - בפעם האחרונה שמתי 100 גרם שוקולד פרה מריר, ובפעמים לפני כן לא שמתי שוקולד בבצק בכלל

מילוי:
שתי קוביות שוקולד לבן בכל עוגייה

תהליך:
שמים את החמאה במיקסר יחד עם הסוכרים ומקרימים. אם את עושה את זה ביד, חשוב שהחמאה תהיה בטמפרטורת החדר (את יכולה להמס אותה טיפה במיקרו או להוציא אותה מראש).
מוסיפים את הביצה ומערבבים.
מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים.
קוצצים את השוקולד ומוסיפים אותו - תוסיפי לפי הטעם, אני אף פעם לא ניסיתי להוסיף מה שכתוב במתכון (150 גרם שוקולד חלב).
תערבבי ותכניסי לשקית במקפיא.
כשזה קפוא תיצרי את העוגיות - אני שמה 2 קוביות שוקולד פרה לבן במרכז כל עוגייה.
לא זוכרת כמה זמן אופים את זה, כנראה בסביבות 10 דקות על 180.
אה ושמתי סוכר חום דביק, נראה לי שגם דמררה זה בסדר.
נ"ב: מי שאין לו מיקסר מערבב בכף עץ, זה הכלי הכי טוב לדעתי
תודה על הפרח מקווה שיצא טעים