תשובה אחת
חומרים לחלה אחת גדולה מאוד או ל- 2 חלות בינוניות:
30 גרם שמרים טריים או 4 כפיות שמרים יבשים
¼ 1 כוס (300 מ"ל) מים פושרים
1/3 כוס סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה גדולה טרופה
40 גרם מרגרינה מומסת
½ 5 - 5 כוסות קמח לבן
לציפוי:
1 חלמון ביצה
1 כפית מים
מעט שומשום או פרג
חלה לשבת - אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה גדולה שמרים, מים, סוכר, מלח, ביצה ומרגרינה מומסת.

2. מוסיפים 2 כוסות מהקמח וטורפים עד שתתקבל תערובת אחידה וחלקה.

3. מוסיפים עוד ½ 2 כוסות מהקמח בהדרגה תוך ערבוב בכף, עד שנוצר בצק.

4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים היטב כ-7 דקות. אם הבצק דביק, מוסיפים עוד קמח במהלך הלישה בכמות של עד כוס אחת. לשים עד שהבצק יהפוך לבצק רך, פחות דביק וגמיש מאוד.

5. משמנים קערה נקייה במעט שמן, מגלגלים בה את הבצק, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, במשך כשעה-שעה וחצי, בטמפרטורת החדר.


6. לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האוויר מהבצק בלישה קצרה, ומעצבים למקלעת.

7. מניחים את המקלעת על נייר אפייה באלכסון של תבנית התנור. מכסים במגבת או בניילון, וממתינים כ-40 דקות, עד שהחלה כמעט מכפילה את נפחה. בינתיים מחממים את התנור.

8. טורפים חלמון ביצה עם כפית מים ומברישים בעדינות את החלה. מקפידים על הברשה אחידה על פני כל החלה התפוחה. לסיום, זורים מעל לחלה מעט שומשום או פרג.

9. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני °180, כ-45 דקות או עד שהחלה השחימה יפה.

10. מוציאים את החלה מהתנור ומניחים אותה לקירור על רשת.