15 תשובות
חליטה זה חליטת צמחים, מה אתה מתכוון?
שואל השאלה:
חליטת הבשר, כמובאר ברמב"ם
אנונימי
אני חושבת שבדרך כלל מולחים את הבשר או צולים אותו, ופחות משתמשים בחליטה, ורק הרמבם סובר שחייבים לעשות את זה
שואל השאלה:
כן
אבל זה הרמב"ם
אנונימי
לא מקפידים על זה ברב הקהילות, אתה יכול לראות בויקיפדיה אילו קהילות כן מקפידות על זה
שואל השאלה:
תמנים בעיקר
אנונימי
כן, פשוט הפנית את השאלה לדתיים בכלל, וגם בדרך כלל כשקונים בשר הוא כבר מוכשר
שואל השאלה:
נכון
אבל עדיין צריך חליטה (לפי הרמב"ם)
אנונימי
פשוט קונים בשר כשר ובודקים אותו לפני
ואם יש בו דם עושים את כל הקטע עם המלח
לא, אנחנו לא פוסקים כמו הרמב"ם. יש לי חבר שכן, והוא מקפיד על זה.
שואל השאלה:
אנחנו משתדלים בבית (לפעמים כן מכינים שניצל וכ'ו [ללא המלחה בחתיכות קטנות מ250 גר'])
אבל במה שאפשר ב"ה
אנונימי
לזפער כאילו(או איך שלא כותבים את זה, כאילו ככה אבא שלי אמר לי)
שואל השאלה:
^??
אנונימי
כמו שהתימנים עושים כאילו ככה אבא שלי אמר לי שקוראים לזה פשוט אני לא כזה נכנס למטבח עדיין אז אין לי כל כך מושג אבל זה שכאילו מרתיחים את זה(נראה לי שגם עם מלח) ואז כל הדבר הזה יוצא
שואל השאלה:
חליטה
אנונימי