4 תשובות
הדם נעלם ויש כאלה שטוענים שבעקבות הדם הבשר בתבשיל יוצא רך יותר
בבשר הטחון הקפוא באופן טבעי יש דם ובמהלך הבישול הדם נעלם.
אין לך מה לדאוג כיוון שהבשר מבושל/מטוגן בטמפרטורה מאוד גבוהה.
שלום רב,
עפ"י הרפואה הסינית הדם מייצג את הנשמה כלומר את החיים ואילו הבשר את ההיפך.
(זה רק בגדר ידיעה) כך הדבר גם ביהדות.
הדם שכביכול נראה בבשר טחון מופשר הוא למעשה מים קפואים רבים שהוזרקו כשהמטרה היא לאפשר לבשר להגיע לטמפרטורה גבוה ומצב קיפאון ולא הוא יתקלקל. לכן, כשמפשירים בשר טחון או לא, הנוזל שנראה הוא מעט מאוד דם והרבה מאוד מים.
ההמלצה היא לסנן הנוזל המתקבל לאחר הפשרה היות והוא בכל מקרה בזמן טיגון או בישול יצוף בצורת קצף מעל כל תבשיל ובעת נסנן מראש נחסוך מעצמנו את המאמץ לדוג את הקצף שידוע בכל המטבחים כי יש להסירו.
הקצף כאמור, מתקבל מנוזלים שהופשרו ודם, זה שאגור עדיין בבשר וזה שמתגלה בצורת נוזל.
אשמח לעמוד לרשותכם בכל עת.
דר' ליאורה אורפז, ph,d ברפואה טבעית
050-8643374
הדם יוצא לתבשיל אבל מבחינת היהדות זה לא דם שאסור, זה נקרא "מוהל דם", מכיוון שבשר כשר כמובן עובר מליחה במשחטות אז הדם שראית הוא שאריות של דם מהול.