4 תשובות
שימי עגבניות מעוכות עם פילפל (מטבוחה) על המחבת ואחרי דקה בערך תשברי על זה ביצים (בלי לערבב) וכשהנוזל הלבן לא נוזלי יותר זה מוכן
אנונימי
הנה מתכון לשקשוקה
https://hatavlinim.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%a9%d7%a7%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%94/
לשים במחבת עם קצת שמן רסק עגבניות מלח פלפל שחור שום וקצת פפריקה חריפה אם בא לך
ואז לשבור לבפנים ביצה וזהו! בהצלחה:)
הכינו את המצרכים הבאים (הכמויות מתייחסות לשקשוקה לשני אנשים): 1/2 בצל (לקצוץ דק) 1-2 שיני שום כתושות 2 עגבניות (לחתוך לקוביות) רסק עגבניות 3 ביצים גבינות לפי הטעם (מומלץ: פטה וגבינת עיזים)
2
טגנו את הבצל במחבת על אש גבוהה (בשמן/ בחמאה) עד שהוא מזהיב. הוסיפו את השום. לאחר כחצי דקה בערך (לא לתת לו להישרף), הוסיפו גם את העגבניות, והנמיכו מעט את האש.
3
לאחר מספר דקות בהן העגבניות מתבשלות (ערבבו מדי פעם), הוסיפו 2-3 כפות רסק עגבניות, ומעט גבינת עיזים. הוסיפו תבלינים - מלח, פלפל, פפריקה חריפה, ומעט סוכר (אפשר גם אורגנו או זעתר, למי שאוהב). הנמיכו את האש, תנו לרוטב להתבשל וערבבו מדי פעם (אם הרוטב הופך סמיך, ניתן להוסיף מעט מים או חלב).
4
לאחר מספר דקות, הוסיפו את הביצים - שברו את הביצים מעל הרוטב (עדיף, לפני הוספת הביצים, לעשות מעין 'בורות' קטנים ולתוכם להוסיך את הביצים - כדי שלא יתפזרו).
5
סגרו את המחבת עם מכסה (זה מאפשר לביצים להתבשל גם מלמעלה ויותר מהר).
6
הסתכלו מדי פעם, וכבו את האש כאשר הביצים מוכנות במידה שאתם אוהבים. הסתכלו מדי פעם, וכבו את האש כאשר הביצים מוכנות במידה שאתם אוהבים.