4 תשובות
הכינו את המצרכים הבאים (הכמויות מתייחסות לשקשוקה לשני אנשים): 1/2 בצל (לקצוץ דק) 1-2 שיני שום כתושות 2 עגבניות (לחתוך לקוביות) רסק עגבניות 3 ביצים גבינות לפי הטעם (מומלץ: פטה וגבינת עיזים)
2
טגנו את הבצל במחבת על אש גבוהה (בשמן/ בחמאה) עד שהוא מזהיב. הוסיפו את השום. לאחר כחצי דקה בערך (לא לתת לו להישרף), הוסיפו גם את העגבניות, והנמיכו מעט את האש.
3
לאחר מספר דקות בהן העגבניות מתבשלות (ערבבו מדי פעם), הוסיפו 2-3 כפות רסק עגבניות, ומעט גבינת עיזים. הוסיפו תבלינים - מלח, פלפל, פפריקה חריפה, ומעט סוכר (אפשר גם אורגנו או זעתר, למי שאוהב). הנמיכו את האש, תנו לרוטב להתבשל וערבבו מדי פעם (אם הרוטב הופך סמיך, ניתן להוסיף מעט מים או חלב).
4
לאחר מספר דקות, הוסיפו את הביצים - שברו את הביצים מעל הרוטב (עדיף, לפני הוספת הביצים, לעשות מעין 'בורות' קטנים ולתוכם להוסיך את הביצים - כדי שלא יתפזרו).
5
סגרו את המחבת עם מכסה (זה מאפשר לביצים להתבשל גם מלמעלה ויותר מהר).
6
הסתכלו מדי פעם, וכבו את האש כאשר הביצים מוכנות במידה שאתם אוהבים. הסתכלו מדי פעם, וכבו את האש כאשר הביצים מוכנות במידה שאתם אוהבים.
לשים במחבת עם קצת שמן רסק עגבניות מלח פלפל שחור שום וקצת פפריקה חריפה אם בא לך
ואז לשבור לבפנים ביצה וזהו! בהצלחה:)
שימי עגבניות מעוכות עם פילפל (מטבוחה) על המחבת ואחרי דקה בערך תשברי על זה ביצים (בלי לערבב) וכשהנוזל הלבן לא נוזלי יותר זה מוכן
אנונימי
הנה מתכון לשקשוקה
https://hatavlinim.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%a9%d7%a7%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%94/