8 תשובות
אני מניחה המון כמו בכל ארץ הם לא אוכלים רק את זה
מאפים, גבינות איטלקיות וגלידות מיוחדות.
מאכלים איטלקיים
פיצה - pizza - מקורה של הפיצה בנאפולי ועל שמה נקראת פיצה נאפוליטנה עם האנשובי, בפיצה מרגריטה אין תוספות מיוחדות מלבד בזיליקום. פיצה ביאנקה – היא פיצה לבנה ללא רסק עגבניות והקלצונה היא פיצה מקופלת.
פפרוני - פיצה עם פלפלים.
סקלופיני - scallopine – פרוסות דקות של עגל מטוגנות ומוגשות עם מיץ לימון או יין לבן.
קרוסטיני - crostini - פרוסות באגט קלויות עם ממרחים שונים ומשתנים ממחוז למחוז.
לזניה – lasagna - דפי בצק עם מילויים שונים של גבינות, ירקות ובשר.
רביולי, טורטליני, וקנלוני- הם שמות של פסטות בצורות שונות, ממולאות בכל מיני סוגים של מילוי ורטבים.
מינסטרונה - minestrone - מרק עם ירקות, שעועית, בשר ופסטה.
פולנטה - polenta – דייסה סמיכה מקמח תירס עם חמאה וגבינת פרמז'ן.
ריזוטו - risotto - תבשיל אורז שנשאר רטוב ודביק עם תוספות שונות.
ניוקי - gnocchi - בצקיות תפוחי אדמה מבושלות במים ומוגשות עם תוספות ורטבים.
פריטטה - frittata - שילוב של אומלט עם פשטידה, על בסיס ביצים ותוספות שונות – מטוגן במחבת.
אנטיפסטי - antipasto - שם כולל לכל המתאבנים שבאים לפני הארוחה.
ספורמטו - sformato - סוג של פשטידה תפוחה וגבוהה עם ירקות.
צ'ופינו - cioppino - נזיד דגים איטלקי.
פסטו - pesto – רוטב איטלקי ירוק מבוסס על בזיליקום, עשבי תיבול, שמן זית, פרמז'ן ולפעמים- צנוברים.
גבינות איטלקיות מובילות - פרמז'ן – parmigiano, מוצרלה- mozzarella, ריקוטה- ricotta, פקורינו- pecorino.
קינוחים איטלקיים
גלידה - gelato - משמנת משובחת ובכל הטעמים שאפשר לדמיין.
זביונה - zabaglione - קינוח המבוסס על ביצים מוקצפות בתוספת יין מרסלה.
פנפורטה - panforte – באזור טוסקנה- עוגה דחוסה עם תבלינים שקדים ובוטנים.
טירמיסו - tiramisu – עוגת גבינה עם בישקוטים טבולים בקפה חזק ומנת אלכוהול.
עוגיות פרטו – biscotti di prato – עוגיות שקדים שנהוג לטבול ביין מחוזק ומתוק.
טארט פירות - מגוון גדול של טארטים במילוי קרמים, גבינות ופירות שונים.
גרניטה - granita - מעיין "ברד" עשוי ממיץ פירות מוקפא.
משקאות איטלקיים
קפה - באיטליה הקפה מצוין, האיטלקים מתייחסים ברצינות לקפה שלהם! שימו לב- האספרסו מאוד מרוכז ומגיע בכמות קטנטנה...
סמבוקה - sambuca – מזכיר קצת עראק –עשוי מזרעי אניס, טעמו מתוק ושותים אותו עם קרח.
לימונצ'לו - limoncello – ליקר לימון מתוק עם אחוזי אלכוהול בשמיים!
גראפה - grappa – עשוי משאריות של ענבים ליין, בעל אחוז אלכוהול גבוהה.
קאמפארי - campari - משקה אלכוהולי אדום בטעם מתוק – מר, מורכב מכ- 60 סוגי עשבים, קליפות תפוזים ותבלינים.
אמרטו - amaretto – ליקר על בסיס שקדים.
מרסלה - marsala – יין עם ניחוח עז, משמש לתבשילי בקר ולקינוחים.
אומרים על היינות האיטלקיים, שהמשותף להם- שהם כולם מתאימים לאוכל.
באיטליה מגדלים סוגי ענבים רבים ולכן גם יש מאות סוגי יין. ישנם כמה יינות ויקבים בולטים באזור טוסקנה-
קיאנטי קלאסיקו - chianti - יין אדום משובח ממחבל קיאנטי שבטוסקנה.
פראסקאטי - frascati – יין לבן מצוין
מונטפוליצ'יאנו - טוסקנה, סנג'ובזה- טוסקנה, ברונלו דה מונטאלצ'ינו- טוסקנה, ועוד רבים
פיצה - pizza - מקורה של הפיצה בנאפולי ועל שמה נקראת פיצה נאפוליטנה עם האנשובי, בפיצה מרגריטה אין תוספות מיוחדות מלבד בזיליקום. פיצה ביאנקה – היא פיצה לבנה ללא רסק עגבניות והקלצונה היא פיצה מקופלת.
פפרוני - פיצה עם פלפלים.
סקלופיני - scallopine – פרוסות דקות של עגל מטוגנות ומוגשות עם מיץ לימון או יין לבן.
קרוסטיני - crostini - פרוסות באגט קלויות עם ממרחים שונים ומשתנים ממחוז למחוז.
לזניה – lasagna - דפי בצק עם מילויים שונים של גבינות, ירקות ובשר.
רביולי, טורטליני, וקנלוני- הם שמות של פסטות בצורות שונות, ממולאות בכל מיני סוגים של מילוי ורטבים.
מינסטרונה - minestrone - מרק עם ירקות, שעועית, בשר ופסטה.
פולנטה - polenta – דייסה סמיכה מקמח תירס עם חמאה וגבינת פרמז'ן.
ריזוטו - risotto - תבשיל אורז שנשאר רטוב ודביק עם תוספות שונות.
ניוקי - gnocchi - בצקיות תפוחי אדמה מבושלות במים ומוגשות עם תוספות ורטבים.
פריטטה - frittata - שילוב של אומלט עם פשטידה, על בסיס ביצים ותוספות שונות – מטוגן במחבת.
אנטיפסטי - antipasto - שם כולל לכל המתאבנים שבאים לפני הארוחה.
ספורמטו - sformato - סוג של פשטידה תפוחה וגבוהה עם ירקות.
צ'ופינו - cioppino - נזיד דגים איטלקי.
פסטו - pesto – רוטב איטלקי ירוק מבוסס על בזיליקום, עשבי תיבול, שמן זית, פרמז'ן ולפעמים- צנוברים.
גבינות איטלקיות מובילות - פרמז'ן – parmigiano, מוצרלה- mozzarella, ריקוטה- ricotta, פקורינו- pecorino.
קינוחים איטלקיים
גלידה - gelato - משמנת משובחת ובכל הטעמים שאפשר לדמיין.
זביונה - zabaglione - קינוח המבוסס על ביצים מוקצפות בתוספת יין מרסלה.
פנפורטה - panforte – באזור טוסקנה- עוגה דחוסה עם תבלינים שקדים ובוטנים.
טירמיסו - tiramisu – עוגת גבינה עם בישקוטים טבולים בקפה חזק ומנת אלכוהול.
עוגיות פרטו – biscotti di prato – עוגיות שקדים שנהוג לטבול ביין מחוזק ומתוק.
טארט פירות - מגוון גדול של טארטים במילוי קרמים, גבינות ופירות שונים.
גרניטה - granita - מעיין "ברד" עשוי ממיץ פירות מוקפא.
משקאות איטלקיים
קפה - באיטליה הקפה מצוין, האיטלקים מתייחסים ברצינות לקפה שלהם! שימו לב- האספרסו מאוד מרוכז ומגיע בכמות קטנטנה...
סמבוקה - sambuca – מזכיר קצת עראק –עשוי מזרעי אניס, טעמו מתוק ושותים אותו עם קרח.
לימונצ'לו - limoncello – ליקר לימון מתוק עם אחוזי אלכוהול בשמיים!
גראפה - grappa – עשוי משאריות של ענבים ליין, בעל אחוז אלכוהול גבוהה.
קאמפארי - campari - משקה אלכוהולי אדום בטעם מתוק – מר, מורכב מכ- 60 סוגי עשבים, קליפות תפוזים ותבלינים.
אמרטו - amaretto – ליקר על בסיס שקדים.
מרסלה - marsala – יין עם ניחוח עז, משמש לתבשילי בקר ולקינוחים.
אומרים על היינות האיטלקיים, שהמשותף להם- שהם כולם מתאימים לאוכל.
באיטליה מגדלים סוגי ענבים רבים ולכן גם יש מאות סוגי יין. ישנם כמה יינות ויקבים בולטים באזור טוסקנה-
קיאנטי קלאסיקו - chianti - יין אדום משובח ממחבל קיאנטי שבטוסקנה.
פראסקאטי - frascati – יין לבן מצוין
מונטפוליצ'יאנו - טוסקנה, סנג'ובזה- טוסקנה, ברונלו דה מונטאלצ'ינו- טוסקנה, ועוד רבים
וואו איזה תשובה מושקעת כל הכבוד חח!
תודה
פיצות באיטליה מגעילות רצח
שואל השאלה:
וואי עכשיו אני רעבה למה נכנסתי לפה
וואי עכשיו אני רעבה למה נכנסתי לפה
אנונימיתתת
וגם הקרפ צרפתי שיצא לי לאכול בצרפת לא משהו
באותו הנושא: