תשובה אחת
מתכון צ'ולנט – חמין בסגנון מזרח אירופאי

מתכון צ'ולנט – חמין בסגנון מזרח אירופאי.
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.

המצרכים
700 ג' בשר כתף עם השומן, חתוך לקוביות גדולות.
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
200 גר' שעועית לבנה גדולה מאוד
200 גר' גריסי פנינה
5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לחלקים
ראש שום שלם
מלח, פלפל שחור, פפריקה, אבקת מרק בשר
מעיים ממולאים קישקע
8 ביצים קשות עם הקליפה

אופן ההכנה
* משרים את השעועית למשך הלילה. מרתיחים את השעועית בסיר עם מים, ושופכים את המים לאחר הרתיחה.
* מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן קלות.
* מניחים את השעועית והגריסים בתחתית הסיר, מעליהם את קוביות הבשר ותפוחי האדמה.
* מוסיפים את התבלינים - מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק בשר
* מוסיפים מים לכיסוי. בנפרד מבשלים את הקישקע: מנקבים בהן מספר חורים עם קיסם או סיכה, מניחים בסיר עם מים, מרתיחים ומבשלים כחמש דקות. מוציאים מהמים ונותנים להתקרר
* מניחים את ראש השום השלם, הקישקע והביצים קשות למעלה, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כל הלילה.
ויש עוד מתכון אחר עם תמונות צירפתי בלינק שבת שלום ומבורך