4 תשובות
לא כי מלכתחילה הכנת בסיר בשרי
לפי ההלכה אסור, (קוראים לזה "בחזקת בשרי") אבל מותר לך לאכול את החמאה מייד שאת מסיימת את המרק
(בהנחה שהמרק שהכנת לא כולל משהו בשרי)
תלוי:
אם לא בושל בסיר הזה דבר בשרי במשך 24 שעות לפני הכנת המרק - אין בעיה לאכול אותו עם משהו חלבי
אם בושל בסיר דבר בשרי בתוך 24 השעות לפני הכנת המרק - הוא בחזקת בשרי ואסור לאכול אותו עם דבר חלבי, אבל אין צורך לשמור מספר שעות אחריו כמו אחרי אכילת דבר בשרי, מספיק לשטוף את הפה
לא כי זה בחזקת בשרי אבל אפשר לאכול את החמאה אחרי כמו שענו פה
באותו הנושא: