2 תשובות
כמה דרכים לדעת אם סוכר חום אמיתי או צבוע:

1. הנה בדיקה פשוטה: שימו מעט סוכר חום בכוס שקופה ומלאה במים. אם הגרגירים שוקעים ומגיעים לתחתית הכוס כשהם לבנים יותר - הסוכר החום מזויף וצבוע, לרוב בקרמל, מולסה, לתת או אפילו בצבע מאכל, שגם יהפכו את המים עכורים יותר. אם שמרו גרגרי הסוכר על צבעם החום - סביר יותר שהוא אמיתי.

2. סוכר חום אמיתי הוא יקר. אם המחיר שמצאתם זול - מומלץ לחשוד..

3. יש טענה, נתונה לויכוח, שחברות רציניות כמו demerara או muscovado לא ימכרו סוכר חום מזויף.
מערכת סטיפס
לפי מיטב ידיעתי יש שני דברים שאת יכולה לבדוק בקלות אם זה כל כך חשוב לך והם:

1-סוכר חום אמיתי הוא חומר גרגרי יבש לחלוטין. כשאת נוגעת בו לא אמורה להישאר לך תחושה של לחות כלשהי או של דביקות. כמו כן הוא לא אמור להיות נוצץ באור, שזה מראה שיש עליו איזשהו ציפוי שצובע אותו. כשאת מנערת במקצת שקית של סוכר כזה הוא אמור לנוע בה בחופשיות כמו חומר יבש. אם הוא זולג במקצת זה מחשיד. אם הוא ארוז בניילון שקוף הפכי את השקית ואם בצד שלמעלה נשאר איזשהו מישקע דביק-אל תקני.

2-אם זה ממש חשוב לך החזיקי בתיק זכוכית מגדלת קטנה. זה טוב לכל מיני דברים ולא תופס כמעט מקום. קחי כמה גרגירים מהסוכר החום והביטי בהם דרך המגדלת. בסוכר חום אמיתי הגרגיר מלא בסיגים חומים, מעין סיבים קטנטנים, שמקנים לו את הצבע. אם אין סיגים והצבע נראה אחיד וחלק אז זה כנראה זיוף.
יוסי