3 תשובות
הנה מתכון קל מאד להכנה ויוצא טעים. ניסיתי.
לבצק:
2.5 כוסות קמח תופח, 2 אשל, מעט מלח.
למילוי:
גבינה צהובה מגורדת, רסק עגבניות (על הבסיס הזה אפשר להוסיף מה שרוצים: זיתים, פטריות, בצל, טונה, ביצים קשות וכו').
ההכנה:
מערבבים כל חומרי הבצק, בשטחים בתבנית, על זה שמים את המילוי, לתנור 175 מעלות כ-20 דקות.
רויטל
תודה רבה לך!
נוסטרדמוס
הנה מתכון טיפה יותר מורכב, אך מצוין:
בצק: 2.5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס שמן (אפשר זית)
1/2 כפית אבקת שום או שום כתוש (לא הכרחי)
1 כף מלח
לערבב הכל יחד במיקסר בעזרת זרוע לישה. אם אין מיקסר מתאים לערבב הכל ידני אחרי הוספה של כל מצרך לפי הסדר שהמצרכים כתובים.
1-1.25 כוסות מים פושרים - להוסיף בשני המצבים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק.
להתפיח במקום חמים עד שהבצק הכפיל את ניפחו.
לחלק את הבצק לשני כדורים, לשטח כל כדור לעלה בעבי 1 ס"מ ולהניח בתבנית אפיה,ולהתפיח שוב לתפיחה קלה עד להכפלת הנפח.
למרוח את הרוטב המועדף, לפזר גבינה צהובה ואת התוספת המועדפת.
לאפות בחום גבוה (210 צ.).
רעיון לרוטב: רסק עגבניות (אפשר טרי ע"י ריסוק עגבניה בפומפיה וסינונה)
1 כף קטשופ
1 שן שום כתושה או רבע כפית א.שום.
מלח, פלפל, אורגנו יבש ושמן זית.
אילת
באותו הנושא: