3 תשובות
שלום גולץ
כל קמח שאינו ממקור התבואה אינו מכיל גלוטן.
משתמשים באבקת תפוחי אדמה, חומוס טחון דק דק (אחרי שקולים אותו אך לא מבשלים)
ויש מגוון שלם.
נדמה לי קמח מדורה גם אינו מכיל גלוטן.
הצעתי-תיכנסי לבתי הטבע ותתייעצי איתם.
בנוסף ניתון לקנות עוגיות ללא גלוטן מוכנות ובכל רשת הן נמצאות
רן
כל קמח שאינו ממקור התבואה אינו מכיל גלוטן.
משתמשים באבקת תפוחי אדמה, חומוס טחון דק דק (אחרי שקולים אותו אך לא מבשלים)
ויש מגוון שלם.
נדמה לי קמח מדורה גם אינו מכיל גלוטן.
הצעתי-תיכנסי לבתי הטבע ותתייעצי איתם.
בנוסף ניתון לקנות עוגיות ללא גלוטן מוכנות ובכל רשת הן נמצאות
רן
רן אלון
שלום רב,
גלוטן (בעברית דבקן), הוא חלבון שנמצא בדגנים חיטה, כוסמין (סוג של חיטה), שעורה, שיפון, שיבולת שועל (קוואקר).
הוא משמש כדדבר למזון בו הוא נמצא (בצק, פשטידה, קציצה וכו').
האלרגיה או הרגישות לגלוטן הם למעשה לאחד ממרכיביו והרגישות ידועה שהיא בעיקר לגליאדין, אחד ממרכיבי הגלוטן.
פעולת הלישה או הערבוב, חלבון גלוטן יוצר קשרים היוצרים מבנה סיבי דק ואלסטי בצורת רשת כצפיפות ה'רשת' תלויה בכמות הגלוטן שבמוצר.
במערכת העיכול ישנם אנזימים בעלי תפקיד פירוק כשאחד מהם הוא אנזים לפירוק גליאדין.
במידה ויש בעיה עם האנזים הדבר יכול להצביע על צליאק או רגישות גבוה.
בשני המיקרים יש להתרחק לחלוטין מהמוצרים שצויינו.
במצב של רגישות אפשר לחזור לאכול במידה מסוימת מזונות בהם יש גלוטן אך לאחר תקופה ממושכת של 'התנזרות' ממנו.
ברכת ימים רגועים, שלווים ובטוחים.
ד"ר אורפז ליאורה 050-8643374
גלוטן (בעברית דבקן), הוא חלבון שנמצא בדגנים חיטה, כוסמין (סוג של חיטה), שעורה, שיפון, שיבולת שועל (קוואקר).
הוא משמש כדדבר למזון בו הוא נמצא (בצק, פשטידה, קציצה וכו').
האלרגיה או הרגישות לגלוטן הם למעשה לאחד ממרכיביו והרגישות ידועה שהיא בעיקר לגליאדין, אחד ממרכיבי הגלוטן.
פעולת הלישה או הערבוב, חלבון גלוטן יוצר קשרים היוצרים מבנה סיבי דק ואלסטי בצורת רשת כצפיפות ה'רשת' תלויה בכמות הגלוטן שבמוצר.
במערכת העיכול ישנם אנזימים בעלי תפקיד פירוק כשאחד מהם הוא אנזים לפירוק גליאדין.
במידה ויש בעיה עם האנזים הדבר יכול להצביע על צליאק או רגישות גבוה.
בשני המיקרים יש להתרחק לחלוטין מהמוצרים שצויינו.
במצב של רגישות אפשר לחזור לאכול במידה מסוימת מזונות בהם יש גלוטן אך לאחר תקופה ממושכת של 'התנזרות' ממנו.
ברכת ימים רגועים, שלווים ובטוחים.
ד"ר אורפז ליאורה 050-8643374
מציע לך לגלוש לאתר בשם נטו ניוז יש שם המון מתכונים גם ללא גלוטן
יונית
באותו הנושא: