תשובה אחת
ישנם כמה זני בצל. לכל זן המאפיינים שלו.
הנה פרוט על בצל שאלוט.
בלועזית: shallot / eschallot נקרא גם: אשלוט, בצל אשקלון בצל קטן יחסית שטעמו מזכיר שילוב של בצל ושום. הטעם המעודן של בצל השאלוט הופך אותו לתוספת מצוינת למאכלי בשר, למרקים, לרטבים ולסלטים. כאשר מבשלים שאלוט יש לזכור כי הוא דורש זמן בישול קצר הרבה יותר מן הבצל הרגיל. כאשר בוחרים שאלוט, יש להימנע מבצלים שכבר הצמיחו גבעולים ירוקים. את בצלי השאלוט אפשר לאחסן במקום קריר ויבש לתקופה של עד חודש.