2 תשובות
תפוח ביום יכול להרחיק לא רק את הרופא, אלא שורה שלמה של מחלות. תפוחים הם מקור טוב לקוורצטין, פיטוכימיקל שנלחם ברדיקליים החופשיים הגורמים למחלות לב וסרטן. בניסויי מעבדה תאי סרטן המעי הגס וסרטן הכבד שטופלו בתמציות תפוח (הבשר והקליפה) הראו צמצום בגידולים. מחקר שהשווה תפקודי ריאה באנשים שאוכלים תפוח מדי יום, לעומת אנשים שאינם אוכלים תפוחים כלל, הראה תפקודים טובים יותר בקבוצה הראשונה.
גם קליפת התפוח מהווה מאגר עשיר של חומרים טבעיים בעלי תכונות אנטי-סרטניות ואנטי-אוקסידנטיות. תפוחים לא מקולפים עשירים בסיבים, שטובים לעיכול ומפחיתים כולסטרול בכך שהם מטאטאים אותו החוצה מהמעיים. בתפוח ממוצע 3 גרם סיבים המסייעים למערכת העיכול (...) יש להם ערך גליקמי נמוך, שמשמעותו שהם שומרים על רמות קבועות של סוכר בדם ומרסנים את הרעב זמן רב יותר מפירות אחרים. עדיפים תפוחים אורגניים, כמובן.

ערך תזונתי ל־100 גרם

מים 77 ג'
קלוריות 54 קק"ל
חלבונים 0.2 ג'
פחמימות 14 ג'
פחמימות זמינות 13.3 ג'
שומן 0.3 ג'
כולסטרול 0 מ"ג

ויטמין a 5 מק"ג
ויטמין b1 0.02 מ"ג
ויטמין b2 0.01 מ"ג
ויטמין b3 0.1 מ"ג
ויטמין c 5 מ"ג

ברזל 0.2 מ"ג
סידן 7 מ"ג
אשלגן 106 מ"ג
נתרן 0 מ"ג
סיבים תזונתיים 0.7 ג'


עכשיו השאלה היא איזה תפוח את הכי אוהבת ?
נהוג לחשוב שיש הבדל בערכים התזונתיים בין תפוח חמוץ ל"מתוק", אך אין הדבר נכון. כל התפוחים זהים בכמות הקלורית שלהם ובערכים התזונתיים.

תאכל/י את התפוח שאת/ה הכי אוהב/ת.