2 תשובות
עוגת גבינה ללא אפייה / קרין לוי@ירושלים

המצרכים:
250 גרם ביסקוויטים מרובעים (למשל - פתי בר)
חלב או ליקר, לטבילת הביסקוויטים
750 גרם גבינה לבנה
1/2 כוס סוכר
3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 חבילה פודינג וניל אינסטנט

אופן ההכנה:
יוצקים מעט חלב (או ליקר) לקערה, טובלים את הביסקוויטים ומסדרים אותם בשכבות בתבנית 25*35.
מערבבים בקערה את הגבינה עם 1/4 כוס סוכר, החלמונים והאינסטנט פודינג.
מקציפים את החלבונים בקערה נפרדת. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים את הסוכר שנשאר (1/4 כוס) בהדרגה, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף גמיש.
מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה, ומערבבים בתנועות קיפול. יוצקים את תערובת הגבינה מעל הביסקוויטים, ומיישרים. מכסים את התבנית בניילון נצמד.
מקררים במקרר כ-5 שעות. אם רוצים שלעוגה יהיה מרקם קפוא יותר (כמו בעוגת גלידה), מאחסנים במקפיא כשעה נוספת (אפשר לאחסן במקפיא מלכתחילה, אם רוצים לזרז את הקירור של העוגה).

בהצלחה ובתיאבון..

קרין לוי@ירושלים
נ. ב.
שכחתי להזכיר דבר חשוב מאוד-
העוגה נפלאה גם ללא הוספת הביצים כלל.
אני משדרגת את הטעם הנפלא כך: ממיסה במיקרוגל (לא הרבה זמן, כל רבע דקה בודקת ומערבבת עם כפית, כדי שזה לא ישרף ויחרך) חבילת שוקולד לבן עם מעט חמאה ומוסיפה את זה לתערובת הגבינה. וגם לוקחת כמה דובדבנים מסוכרים (נמכר בחבילות קטנות בסופרים ליד מוצרי האפייה), ותוך כדי שאני משטחת את הגבינה על הבסקיויטים, אני חותכת חתיכות קטנות עם סכין מהדובדבנים וזורקת אותן לתוך התערובת הלבנה והתוצאה מרהיבה לעין וטעימה פחד..
קרין לוי@ירושלים
באותו הנושא: