3 תשובות
4 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
120 מל שמן
120 מל מיץ תפוזים
גרידת תפוז מ2 תפוזים
200 גרם קמח (לא זוכרת בדיוק, להוסיף קצת אם נראה דליל מדי)
2 כפיות אבקת אפיה
שמינית כפית מלח

להקציף חלבוני ביצה במהירות גבוהה, אחרי כמה דקות להןסיף סוכר ולהמשיך במהירות גבוהה כ2 דקות.
לערבב בקערה אחרת את החלמונים, השמן, מיץ תפוזים וגרידה.
להוסיף את תערובת החלמונים לקצפת החלבונים והסוכר.
לנפה קמח ואבקת אפייה ולהוסיף לבלילת הביצים, לערב רק עד שיש מרקם אחיד.
לשים בתבנית משומנת, לאפות על 180 45 דקות, ולבדוק שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מתכון לעוגת אוריאו פרווה מנצחת:)

(אוראו אמנם כשר חלבי אבל זה רק כי הוא *עלול* להכיל חלב, אם את/ה ממש מקפיד/ה אפשר להחליף בעוגיות קרמיאו כהן בעלות כשרות פרווה או בגו גו'ס אבל אני לא 100% על הכשרות שלהם)
* המתכון מתאים לתבנית עגולה 24 (רצוי קפיצית).
* לעוגה גדולה יותר, הכפילו את כמות המרכיבים של קרם עוגיות האוראו. את יתר הרכיבים (של הבסיס ומוס השוקולד) השאירו ככתוב במתכון, והכינו בתבנית עגולה 26 (רצוי קפיצית).


מרכיבים לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים (פתי בר) מרוסקים לפירורים
3 כפות שמן קוקוס
כ-10 כפות חלב צמחי (חלב אורז/שקדים/סויה/אגוזי לוז/שיבולת שועל או כל חלב צמחי אחר)

מרכיבים לקרם וניל עוגיות אוריאו
חבילת קצפת צמחית 250 גרם
שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2/3 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי אחר)
כ-8 עוגיות אוריאו או עוגיות go-go's או עוגיות קרמיאו (או יותר, לפי הטעם)

מרכיבים למוס השוקולד
פחית או קרטון קרם/חלב קוקוס (מ-17% שומן ומעלה)
200 או 250 גרם שוקולד מריר פרווה


איך מכינים?

הבסיס - קלתית:
מערבבים בתבנית (יש! פחות כלי לנקות) את פירורי הביסקוויטים עם 3 כפות שמן קוקוס ו-8 כפות חלב צמחי, מעסים עם הידיים עד לקבלת עיסה דמוית בצק, במידת הצורך מוסיפים בהדרגה חלב צמחי. משטיחים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מכסים היטב (עם ניילון נצמד, נייר אלומיניום או עם צלחת גדולה) ומכניסים למקפיא להתייצבות.

קרם וניל עוגיות אוראו:
שופכים לקערת הקצפה עמוקה את הקצפת הצמחית, החלב הצמחי ואינסטנט פודינג.
מקציפים כ-5 דק' עד שהקצפת יציבה - מתחילים במהירות נמוכה, ובהדרגה מגבירים למהירות גבוהה.
מפוררים את עוגיות האוריאו לתוך הקצפת ומקפלים פנימה עם לקקן.

מורחים את קרם העוגיות בעזרת לקקן על בסיס הביסקוויטים ומיישרים. מכסים היטב ומכניסים למקפיא להתייצבות.
מרוקנים פחית קרם קוקוס לסיר קטן, מביאים כמעט לרתיחה - כשרואים בועות קטנות עולות, מכבים את האש.
מכניסים מיד לסיר את השוקולד המריר שבור לקוביות ומערבבים היטב עד שכולו נמס בקרם הקוקוס ונוצר גנאש שוקולד נוזלי (אל דאגה המקרר יעשה את הקסם ויהפוך אותו למוס הנכסף)
* למי שאוהב מוס מתוק, הוסיפו כפות סוכר לפי הטעם וערבבו היטב לתערובת אחידה. תטעמו ותתקנו.

מניחים על השיש להתקררות ומדי פעם מערבבים. כשהמוס פושר אפשר למזוג לכלי סגור ולאחסן במקרר, עדיף ללילה.
המוס מוכן גם כעבור כ-3-4 שעות במקרר. לממהרים במיוחד, אפשר להכניס למקפיא לכשעתיים ולזלול או להעביר למקרר.
לאחר שמוס השוקולד הצטנן על השיש, יש למזוג אותו (כשהוא נוזלי ולא חם מדי) מעל קרם העוגיות (שהתייצב לפחות שעה במקפיא).
מכסים את התבנית היטב ומכניסים למקפיא לשעה-שעתיים לפחות עד שהמוס מתייצב.
עכשיו אפשר להתענג:)
לאחר שהייה ממושכת במקפיא, ניתן להעביר למקרר כ15 דקות לפני ההגשה.
במקרר העוגה נשמרת כעוגת קרם, במקפיא - כעוגת גלידה (מומלץ).

שואל השאלה:
אגב אני חייבת כשר לגמריי.. אני עושה את זה לחברה שלי והיא אלרגית לחלב