4 תשובות
בעיקרון כשאת עוברת לטבעונית את צריכה מקורות לחלבון מהצומח- ולא זה לא רק טופו. אני טבעונית וטופו אני בקושי אוכלת האמת חח.. קודם כל יש לך את כל הקטניות- עדשים (את יכולה לאכול מג'דרה עם כמות נדיבה של עדשים), מאש (שזה גם עדשים אבל גדולות יותר- אפשר גם להכין מהם מרק או לשים בסלט), סייטן (חלבון חיטה), חומוס זה גם מקור לחלבונים שאפשר להוסיף לארוחה, עלים ירוקים (אני מכינה חביתות חומוס לדוגמא עם פטרוזיליה וגם מוסיפה בצל מבושל), אגוזים, שקדים זה מעולה להוסיף (הארוחה של החלבונים, בלי קשר, אני ממליצה לך לאכול בצהריים). וכשאת עוברת לטבעונות גם חשוב שתתחילי לקחת ויטמין b12 מידי יום. אל תשכחי גם לקחת אוכל עם מקורות לסידן (כמו טחינה, ברוקולי ועוד).. ממליצה לך בחום להיסתכל באינטרנט בכל הקשור לנושא... בהצלחה לך! (:
סויה, אגוזים, ירקות, עדשים, חומוס, טחינה וכו
סייטן וטופו זה התחליפים של בשר מבחינת הטעם בעיקר והמרקם והמראה...
אבל בכללי צריך להשלים חלבונים לא רק מטופו וסייטן, צריך גם לאכול קטניות, סויה, אגוזים וכו.
אבל בכללי צריך להשלים חלבונים לא רק מטופו וסייטן, צריך גם לאכול קטניות, סויה, אגוזים וכו.
תחליפים לבשר כמו המבורגר צמחוני, חזה עוף צמחוני,, קבב צמחוני, נקניקיות צמחוניות וכו'... את כל זה ניתן להשיג בסופרמרקט המקומי כמו: מגה, שופרסל, ויקטורי, עדן טבע מרקט וכו'...
באותו הנושא: