4 תשובות
שמן קנולה מופק מזרעי צמח הלפתית עם זאת שמן הזית מופק מהזיתים המצויים בצמח הזית. (זה בכללי). אם לרדת לפרטי פרטים שמן הזית בריא יותר ובעל סגולות מרפא נהדרות!
שואל השאלה:
קישור נחמד.
אבל לא מסביר מה ההבדלים.
אנונימי
היי,
שמן זית מיועד בעיקר לטיגון קצר, בישול ואפייה.
(חביתה, דגים בתנור.)
שמן קנולה מיועד לטיגון ממושך יותר (צ'יפס.)

שמן זית מתחמצן ומתקלקל מהר בטמפרטורות גבוהות ולכן לא מתאים לטיגון ממושך, היות ובמצב זה הוא נהפך לחומרים שעלולים להזיק לבריאות.
שמן זית מצויין גם בסלט.

לשמן זית מיוחסות סגולות בריאותיות כנוגד כולסטרול.

שמן זית הוא בכבישה קרה וכך לא נהרסים הערכים התזונתיים שבו.

לעומת זאת שמן קנולה הוא שמן שלא נהרס מהר בטמפרטורות גבוהות וטוב לטיגון.

אבל לרוב מופק מכבישה מזוכך - כבישה חמה - שמפחיתה מאוד את הערך התזונתי ותכולת הויטמינים והחומרים הפעילים הבריאים.

אם כבר רוכשים שמן קנולה, מומלץ לצרוך שמן שאינו מזוכך או לחלופין שמן שמועשר בויטמינים e, פיטוסטרולים ונוגדי חמצון (שהוסיפו באופן מלאכותי כדי להחזיר לשמן את הערכים הבריאותיים שנלקחו ממנו בעת תהליך הזיכוך).

שמן קנולה חסר טעם ואינו משתלט על המנה המבושלת בבישול לעומת שמן זית בעל טעם ארומתי שמוסיף טעם משלו למנה.

בכל אופן לטיגון אני ממליץ על שמן חמניות דווקא - כיוון שהוא מוסיף טעם מיוחד לצ'יפס ושניצל.
אנונימי
וגם המחיר של הפקת שמן זית יקר יותר (כיוון שהוא מופק בכבישה קרה שיקרה יותר מתהליך כבישה אחר)
אנונימי