2 תשובות
לטגן מעט בצל להוסיף עגבנייה מגורדת, מעט פלפל ומעט מלח, לשים על אש נמוכה, אחרי כרבע שעה לשים ביצה ואחרי כעשר דקות זה מוכן, חשוב על אש נמוכה שלא ישרף.
מרכיבים ( 2 מנות):
300 גרם עגבניות/רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות
3 שני שום קלופות ופרוסות
מלח
4 ביצים
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים.
2. חורצים x בתחתית העגבניות וחולטים זמן קצר בכדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.
3. קוצצים את העגבניות הקלופות.
4. מחממים מחבת או סיר נמוך, מוסיפים את שמן הזית.
5. מוסיפים את פרוסות הפלפל עד שעולה ריח של פלפל באוויר.
6. מוסיפים את השום ומיד אחריו את העגבניות הקלופות והקצוצות יחד עם המלח. מבשלים כ-7 דקות.
7. מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות ונותנים לו להתבשל על אש גבוהה. רגע לפני שהנוזלים מאיימים לעזוב את הרוטב מוסיפים פנימה 4 ביצים. לא מכסים.
8. השקשוקה מוכנה ברגע שהחלבון מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (נוזלי יותר או פחות).
בתיאבון ;-)
300 גרם עגבניות/רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות
3 שני שום קלופות ופרוסות
מלח
4 ביצים
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים.
2. חורצים x בתחתית העגבניות וחולטים זמן קצר בכדי שיהיה ניתן לקלפן בקלות.
3. קוצצים את העגבניות הקלופות.
4. מחממים מחבת או סיר נמוך, מוסיפים את שמן הזית.
5. מוסיפים את פרוסות הפלפל עד שעולה ריח של פלפל באוויר.
6. מוסיפים את השום ומיד אחריו את העגבניות הקלופות והקצוצות יחד עם המלח. מבשלים כ-7 דקות.
7. מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות ונותנים לו להתבשל על אש גבוהה. רגע לפני שהנוזלים מאיימים לעזוב את הרוטב מוסיפים פנימה 4 ביצים. לא מכסים.
8. השקשוקה מוכנה ברגע שהחלבון מתקרש והחלמון מתקשה על פי טעמכם (נוזלי יותר או פחות).
בתיאבון ;-)
באותו הנושא: