3 תשובות
בס"ד

קמח חיטה (שהוא אחד מחמישה מיני דגן) שבא במגע עם מים מחמיץ לאחר 18 דקות (בתנאים מסוימים)
ברגע שמכניסים לתנור פוסק תהליך זה, על כן את המצא מכניסים לתנור לפני שיחלפו 18 דקות ולכן היא לא מספיקה להחמיץ.

חג שמח וכשר רפאל.
חמץ זה קמח ומים ביחד שהחמיצו. בצק נורמלי שהוא תופח אז הוא נהיה חמץ...
לעומת זה, מצה, מהרגע שמערבבים את המים והקמח לא עוברים יותר מ18 דקות עד שזה אפוי לגמרי. ככה שהבצק לה הספיק לתפוח ולהחמיץ...
המצה היא לחם שלא תפח, ולשם כך יש להכינו בזריזות, כדי שלא יספיק לתפוח. לצורך כך משתדלים שהבצק יהיה תמיד ב"עסק", ושלא יעברו עליו י"ח רגעים. כמו כן מקפידים לשמור את החיטים בחדר בעל טמפרטורה בינונית וללא אור שמש ישיר. אם המצה תפחה היא נעשית חמץ האסור באכילה וב"בבל יראה" ו"בל ימצא" בפסח.

באותו הנושא: