9 תשובות
היי אני אומרת מתוך מה שגדלתי עליו בבית אני שמרתי שש שעות גם אם זה היה עוף וגם אם זה היה בקר או משהו כזה. אבל יש משפחות שנוהגות אחרת ושומרת שלוש לעוף ושש לבשר זה תלוי מה המוצא של המשפחה ומה היא נוהגת
עקרונית ספרדים נוהגים 6 שעות ואילו אשכנזים 3 שעות, תעשה את החישוב לבד...
כולם 6 שעות אשכנזיים ספרדים בשר ועוף.
חוץ מיוצאי הולנד שהם שעה.
חוץ מיוצאי הולנד שהם שעה.
6 שעות מדאורייתא על בקר מדרבנן גם על עופות 6 שעות
וכך התקבל בעם ישראל 6 שעות גם על עופות י
ש שיטת צאנז 5:15
וכך התקבל בעם ישראל 6 שעות גם על עופות י
ש שיטת צאנז 5:15
לא שידוע לי שיש הבדל בין אשכנזים לספרדים.. תמיד שמרנו 6 שעות..
כדאי לך לשאול רב שיודע הלכות.
כדאי לך לשאול רב שיודע הלכות.
6 שעות.
שלום
בשו"ע נפסק להלכה חד משמעית גם לספרדים וגם לאשכנזים (הרמ"א) - 6 שעות המתנה
ניתן לעיין בשולחן ערוך, יורה דעה, הלכות בשר בחלב, סימן פט
בהצלחה
בשו"ע נפסק להלכה חד משמעית גם לספרדים וגם לאשכנזים (הרמ"א) - 6 שעות המתנה
ניתן לעיין בשולחן ערוך, יורה דעה, הלכות בשר בחלב, סימן פט
בהצלחה
בבית שלי אבא מחכה 6 שעות בין בשר/עוף לחלב אבל אמא שלי מחכה 4 שעות בין עוף לחלב (בבשר היא מחכה 6) אז אני נוהגת כמו אמא שלי
כמה שבא לך
באותו הנושא: