2 תשובות
היי,
כמות הויטמין d במוצרי חלב ובמזון בכלל היא אפסית ולא משפיעה לכאן או לכאן. גם כשמנסים לקבל את הויטמין מהשמש זה לא טריוויאלי (לויטמין לוקח 24-48 להיבנות מתחת לעור אחרי החשיפה לשמש, ומסתבר שאם מתרחצים ומסתבנים במהלך הזמן הזה זה פשוט לא עובד. מוזר אבל זה מה שהחוקרים אומרים).
מצד שני, קל מאד לקבל את הויטמין d החסר מתוסף - יש בכל בית מרקחת. היום ההמלצה היא לשאוף לא רק לצאת מהחוסר אלא להגיע לאמצע טווח הערכים התקינים של הויטמין לפי בדיקת oh (25)d. זה ככל הנראה מקטין את הסיכון לחלות בסרטן ובסוכרת.
בהצלחה!
כמות הויטמין d במוצרי חלב ובמזון בכלל היא אפסית ולא משפיעה לכאן או לכאן. גם כשמנסים לקבל את הויטמין מהשמש זה לא טריוויאלי (לויטמין לוקח 24-48 להיבנות מתחת לעור אחרי החשיפה לשמש, ומסתבר שאם מתרחצים ומסתבנים במהלך הזמן הזה זה פשוט לא עובד. מוזר אבל זה מה שהחוקרים אומרים).
מצד שני, קל מאד לקבל את הויטמין d החסר מתוסף - יש בכל בית מרקחת. היום ההמלצה היא לשאוף לא רק לצאת מהחוסר אלא להגיע לאמצע טווח הערכים התקינים של הויטמין לפי בדיקת oh (25)d. זה ככל הנראה מקטין את הסיכון לחלות בסרטן ובסוכרת.
בהצלחה!
שלום רב
הבטוי "אומרים ש.." מרמז שזהו מידע מקובל. זה לא אומר שהוא עדכני או נכון. אמי עליה השלום שהיתה ילידת מלחמת העולם הראשונה היתה אומר שסוכר בריא לעצמות. זה מה שאמרו אז רופאים ואנשים. והיא האמינה בשטות הזו עד יום מותה.
כמה עדכונים ממחקרים מדעיים ובדיקות מעבדה על מזונות:
1. ויטמין d נחוץ במינונים גבוהים לגוף כי הוא ממלא כשלוש מאות תפקידים גוף האדם.
למרות זאת ממשיכיך משרד הבריאות לרשום 400 יחידות בינלאומיות ליום לבני אדם בארץ, כשבארה"ב מדברים על 5000 ליום לאדם שאינו חולה, ולמצבים מסוימים אף יותר.
חלב פרה מכיל שבריר מההמלצה היומית הישראלית הדלה. ולכן המסקנה היא שצריך לצרוך אותו משיזוף בשמש
בגוף כמה שיותר חשוף או בטיפות שנקנות בבית מרקחת לפחות 8 טיפות בריכוז 400 יחידות בינ"ל ליום לאדם.
2. אכילת מוצרי חלב אינה מבטיחה דבר ולעומת זאת בעלי סוג דם a ו- o חשופים לסיכונים בריאותיים שונים ממנו.
ארגון הבריאות של האו"ם כבר הכריז על חלב פרה בעבר כמוצר לא בריא לצריכה!
באינטרנט תוכלי למצוא לכך סימוכין.
3) לגבי סידן - אכילת טחינה שאינה מכילה רמות גבוהות של סידן (היתה תכנית תחקירים בטלויזיה על הטחינות המופצות בישראל) הינה למעשה חסרת ערך לצמצום סכנת האוסטאופורוזיס אליהן חשופות נשים.. לרמה גבוהה של נוכחות סידן בטחינה מגיעים בטחינות משומשום מלא (כתוב על תוית הטחינה שזה חומר הגלם, ורמה גבוהה נחשבת למינימום-800 מ"ג סידן לכל 100 גרם טחינה מלאה כזו.
לסיכום:
אנו יצורים מאד מורכבים ואין לנו ספר "אחזקה" וטיפול מסודר כמו שיש למכונית או מטוס.
לכן עלינו ללמוד ממקורות מהימנים ולקבל הדרכה שיטתית על תזונה המותאמת אלינו אישית.
שני המקורות הכי מהימנים לכך הם:
מחקרים מקוריים המתפרסמים באתרים של מחקר תזונתי ובקורת על טענות ערך של מזונות.
רוב אלו הינם עדיים באנגלית.
מקור שני הוא נטורופטים מצטיינים כגון: גב' דבורי גיתי טלפון 0522456122.
בריאות שמחה
ופורים מאחד לעם ישראל.
הבטוי "אומרים ש.." מרמז שזהו מידע מקובל. זה לא אומר שהוא עדכני או נכון. אמי עליה השלום שהיתה ילידת מלחמת העולם הראשונה היתה אומר שסוכר בריא לעצמות. זה מה שאמרו אז רופאים ואנשים. והיא האמינה בשטות הזו עד יום מותה.
כמה עדכונים ממחקרים מדעיים ובדיקות מעבדה על מזונות:
1. ויטמין d נחוץ במינונים גבוהים לגוף כי הוא ממלא כשלוש מאות תפקידים גוף האדם.
למרות זאת ממשיכיך משרד הבריאות לרשום 400 יחידות בינלאומיות ליום לבני אדם בארץ, כשבארה"ב מדברים על 5000 ליום לאדם שאינו חולה, ולמצבים מסוימים אף יותר.
חלב פרה מכיל שבריר מההמלצה היומית הישראלית הדלה. ולכן המסקנה היא שצריך לצרוך אותו משיזוף בשמש
בגוף כמה שיותר חשוף או בטיפות שנקנות בבית מרקחת לפחות 8 טיפות בריכוז 400 יחידות בינ"ל ליום לאדם.
2. אכילת מוצרי חלב אינה מבטיחה דבר ולעומת זאת בעלי סוג דם a ו- o חשופים לסיכונים בריאותיים שונים ממנו.
ארגון הבריאות של האו"ם כבר הכריז על חלב פרה בעבר כמוצר לא בריא לצריכה!
באינטרנט תוכלי למצוא לכך סימוכין.
3) לגבי סידן - אכילת טחינה שאינה מכילה רמות גבוהות של סידן (היתה תכנית תחקירים בטלויזיה על הטחינות המופצות בישראל) הינה למעשה חסרת ערך לצמצום סכנת האוסטאופורוזיס אליהן חשופות נשים.. לרמה גבוהה של נוכחות סידן בטחינה מגיעים בטחינות משומשום מלא (כתוב על תוית הטחינה שזה חומר הגלם, ורמה גבוהה נחשבת למינימום-800 מ"ג סידן לכל 100 גרם טחינה מלאה כזו.
לסיכום:
אנו יצורים מאד מורכבים ואין לנו ספר "אחזקה" וטיפול מסודר כמו שיש למכונית או מטוס.
לכן עלינו ללמוד ממקורות מהימנים ולקבל הדרכה שיטתית על תזונה המותאמת אלינו אישית.
שני המקורות הכי מהימנים לכך הם:
מחקרים מקוריים המתפרסמים באתרים של מחקר תזונתי ובקורת על טענות ערך של מזונות.
רוב אלו הינם עדיים באנגלית.
מקור שני הוא נטורופטים מצטיינים כגון: גב' דבורי גיתי טלפון 0522456122.
בריאות שמחה
ופורים מאחד לעם ישראל.
באותו הנושא: