תשובה אחת
כדי לשמור מזון מחוץ למקרר צריך להביא לריכוז של 55% ומעלה של סוכר.
את הרכז מכינים באמצעות צימצום: יש להביא את המיץ לסף רתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל עד שמצמטמק לפחות לחצי הנפח המקורי. אח"כ כשרוצים להשתמש פשוט מכפילים את הנפח במים. כדאי וחשוב להוסיף סוכר - אני הייתי מוסיף כוס סוכר על כל ליטר מיץ מקורי, ככה נוכל להבטיח אחוז גבוה של סוכר, אפשר להוסיף פחות אבל זה יפגע ביכולת השימור של הרכז.
בכל מקרה, עובש יכול להתפתח על פני השטח, ולכן חשוב מאוד לסגור את התרכיז בצנצנות מעוקרות, ועדיף צנצנות קטנות - ככה הרכז נשאר סגור ללא חשיפה לאויר עד שמשתמשים בו.
איך מעקרים צנצנות? - מרתיחים מים בסיר גדול ומכנינים את הצנצנות ואת המכסים פנימה, מבשלים 10-20 דקות (כדאי 20), מוציאים את הצנצנות בעזרת מלקחיים, ממלאים מיד ברכז כשהוא עדיין רותח מהבישול וסוגרים מיד.