5 תשובות
השאלה לא ברורה. מצות רגילות וגם שמורות עושים מקמח לבן או מקמח מלא. הסיבה שמתמשים בקמח מלא היא בריאותית.
שואל השאלה:
אז למה דווקא מצה שמורה היא העשויה מחיטה מלאה ולא עושים אותה מקמח לבן שאותו יות קל לעבד?
למעשה כל המצות מיוצרים מקמח שהוא כמעט קמח מלא ואין הבדל גדול.
הסיבה לכך היא שהמצות השמורות מיוצרים מקמח שנטחן בארץ מהסיבה שפה שומרים על החיטים משעת קצירה כולל הטחינה וכו' (מכאן נובע השם שמורות) ובארץ אין מכונות מפותחות כמו בחו"ל להפרדת החיטים וקילופן ללא התערבות נוספת כגון (מים) עם כל זאת משתדלים להגיע לקילוף וליבון מקסימלי ללא התערבות אך הליבון המקסימאלי שניתן להגיע אליו הוא פחות מהליבון הרגיל בכ 70 אחוז יוצא אם כך שמתקבל קמח כמעט מלא במצות אלו מקווה שהיתי לעזר
הרב ש. אזרחי
רק כדי לחזק את דברי קודמי -
למעשה ההבדל היחיד בקמח בין מצה רגילה למצה שמורה הוא צורת הטחינה וסוג הגרעינים - מצה רגילה שנשמרת רק מהטחינה מיוצרת מגרעינים מיובאים, כמו רוב הקמח בארץ, והמצה שמורה מיוצרת רק מגרעינים שגדלו בארץ (איכותם התזונתית טובה יותר) ונטחנו במטחנות אחרות. ולכן על פי רוב מצה שמורה היא מקמח מלא (מקביל לקמח המוכר כ-70% בחנויות טבע) והמצה הרגילה מיוצרת מקמח הדומה ללבן (מוכר יותר כקמח כהה - כמו שמשמש ללחם כהה).

עודד פישר
אופה קונדיטור
תודה רבה ! סגרת לי פינה חשובה ביותר.. חג שמח !!!
דוד דוד