4 תשובות
קמח שלא תפח
ואין בו שמרים
ואין בו שמרים
אם הבנתי נכון את ההסבר של זה זה פשוט שמצה לא נמצאת באםייה יותר מ18 דקות ונראלי שהיא בלי שמרים מן הסתם שהיא לא מתנפחת כמו לחם או שזה בגלל החורים במצה...
בגלל שהבצק לא תופח, אז זה לא נחשב חמץ.
אוכלים מצות בגלל שלפי התנ"ך בני ישראל שיצאו ממצרים מהר לא הספיקו לתת לבצק לתפוח, והוא הפך בעצם למצה.
(ככה הסבירו לי לפחות, יש הרבה סיבות ופירושים לאכילת מצה באתרים של דת, אם זה מעניין אותך נסי לקרוא שם)
אוכלים מצות בגלל שלפי התנ"ך בני ישראל שיצאו ממצרים מהר לא הספיקו לתת לבצק לתפוח, והוא הפך בעצם למצה.
(ככה הסבירו לי לפחות, יש הרבה סיבות ופירושים לאכילת מצה באתרים של דת, אם זה מעניין אותך נסי לקרוא שם)
יאו תגידי, את לא מכירה את הסיפור התנ"כי?
בני ישראל שיצאו ממצרים ניסו להכין לחם - ממה מכינים לחם? מקמח. אבל הלחם לא הספיק לתפוח ומה שיצא זה מצה והם לקחו את זה ואכלו אותו במקום לחם. מובן?!
קמח מצה עשוי ממצה עצמה. אבל המצה עצמה עשויה מקמח שלא תפח.
בני ישראל שיצאו ממצרים ניסו להכין לחם - ממה מכינים לחם? מקמח. אבל הלחם לא הספיק לתפוח ומה שיצא זה מצה והם לקחו את זה ואכלו אותו במקום לחם. מובן?!
קמח מצה עשוי ממצה עצמה. אבל המצה עצמה עשויה מקמח שלא תפח.
אנונימית
באותו הנושא: