15 תשובות
יש בזה שמן אז לא כל כך, אלא אם כן זה טונה במים
זה לא כל כך מומלץ, 3 פעמים בשבוע זה בסדר.
לא מומלץ בכל יום,
לגוון את הטונה בתפריט..
שואל השאלה:
שמעתי גם שיש בזה כספית או משהו זה
אנונימית
עדיף בכללי לא לאכול בכלל כי זה ממש לא בריא,
אבל אם חייבים אז פעמיים בשבוע מקסימום!
על פי יעל דרור שהיא דיאטנית ספורט:

"אסור לאכול יותר מדי טונה בגלל רמה גבוהה של כספית

נימוק: מינרל הכספית נמצא בכמות יחסית גבוהה בדגי הטונה, ואכילה קבועה של כמות גדולה עלולה לגרום להצטברות הכספית בגוף עד למצב של הרעלה.

תשובה: נכון!

הסבר: טונה הוא דג ים וגופו יכול להכיל כמות יחסית של גבוהה של הכספית. למרות שהכספית הוא מינרל חיוני לגוף, צריכה גבוהה באופן קבוע עלולה לגרום להרעלה בגוף.

בחלק מהמדינות בעולם בהן צריכת הטונה נחשבת לגבוהה, יש הנחיות מדויקות על גבי מארזי הטונה להימנע מצריכה גדולה והגדרה כמה מומלץ לצרוך בשבוע. בישראל, אין עדיין נתונים מדויקים של צריכת הטונה עבור האוכלוסייה הבוגרת. הנתונים הקיימים מראים על צריכה יחסית נמוכה ולכן אין המלצות על גבי האריזות.

במידה ואתם רוצים להקפיד על צריכה בטוחה, מומלץ להקפיד על אכילה של מקסימום שלוש-ארבע קופסאות שימורים של טונה בשבוע.

אז לא מומלץ לאכול קופסת טונה שלמה כל יום, אלא לגוון ולשלב את הטונה לסירוגין לאורך השבוע במסגרת התפריט היומי. אפשר לאכול קופסת טונה יום כן יום לא, או חצי קופסה בלבד בכל יום. העיקר לא להגזים!"
בעקרון דגים מותר לאכול 3 פעמים בשבוע. עדיף תקני איזה פילה דן סלומון ותבשלי בתנור 18-20 דקות זה עדיף מטונה מקופסאת שימורים שלכי תדעי איזה מייצבים שמים שם שהטונה לא תתקלקל
(הכי עדיף לקנות דג טרי ולא מוקפא ) ובכל מקרה זה יותר עדיף מקופסאת שימורים
עדיף שלא..
שואל השאלה:
אני לא אוהבת דגים אחרים

ואני גם לא אוהבת טונה לבד
אני מורחת בכריך גבינה לבנה מעל טונה ומעל סלט
אנונימית
בכללי לאכול משהו כל יום לרוב זה לא בריא..
על פי מחקרים אפשר לאכול טונה עד 5* פעמים בשבוע.
אני אוכל כמעט כל יום טונה (כמעט כל יום בגלל שאני עצלן ולפעמים מפספס) מיום א' עד יום ה'
קופסה אחת בלבד!
וזה לא רק אני יש כאלה שבכלל אוכלים כל יום כל השבוע, מה שכן צריך לאכול בנוסף ירקות וכל מיני דברים בריאים לגוף אשר מנקים רעלים מגוף כגון ירקות מסויימים כמו מלפפון, תרד ועוד..
כתוצאה מאכילת טונה כמוני וכמו אחרים שתיארתי חשוב לציין שלא נגרם נזק לגוף בכלל, אבל כל בן אדם הוא שונה.

AXE מה יהיה איתך
לא ממש
לא מאוד, מכיוון שהתנאים של הטונה חיה בהן יחסית "גרועים" (לתנאים של שאר העולם). בסביבה שהיא חיה יש המון כספית, שהוא רעל והיא סופגת אותו וזה כלל לא בריא.

אם את אוכלת, תאכלי פעם בחודש. אם כבר אז של ריו מרה (אמנם הרבה יותר יקר, אבל הטונה מיוצרת באיטליה ששם כנראה מגדלים אותה בתנאים יותר טובים)

מקווה שעזרתי:)
בטונה יש כספית.
יש הרבה שמן.
דייג גורם לדילול באוכלוסיית הדגים באוקיינוסים, משבש את שרשרת המזון הימית ומזהם את האוקיינוסים.
בדייג תעשייתי חוץ מדגים נהרגים אלפי ועשרות אלפי צבים, כרישים, דולפינים, שוניות אלמוגים נהרסות...

לא שווה את זה.
מתוך מחשבה של טבעונית אידיאולוגית
חוץ מהסבל והכל
זה ממש לא בריא
יש בזה המון כספית
שזה נורא מסוכן זה חומר רעיל
יש על זה מלא מחקרים את יכולה לקרוא
ואני אומרת לך שלנשים בהריון אסור לאכול דגים יש על זה גם מחקרים
אז את יכולה לראות כמה שזה לא בריא