2 תשובות
קמח לבן הוא קמח שנעשה מגרגר חיטה מקולף. הקמח המלא הוא קמח מגרגרי חיטה שלא קולפו זה ההבדל. ברור שהסיבים התזונתיים והויטמינים נמצאים בקליפה של נבט החיטה ולכן קמח מלא הוא הרבה יותר בריא, כיוון שהוא עשיר בסיבים תזונתיים. למעשה רוב הדיאטנים יגידו לך לקמח הלבן יש רק ערך קלורי ולא ערך תזונתי, ויש קיצוניים יותר שיגידו לך (במידה רבה של צדק) שהקמח הלבן הוא פשוט רעל.
כהמשך לתשובה הקודמת:
הסיבים התזונתיים שבקליפות מסייעים בעיכול הגרעין (החלק הפנימי של החיטה). כאשר משתמשים בקמח לבן, ללא קליפות עם סיבים, המאפה מכביד על מערכת העיכול.
(לדוגמא- כולם יודעים איך מרגישים אחרי מנה גדושה של פסטה..)

אני חולק על הטענה שקמח לבן הוא רעל, הוא פשוט מכיל פחות רכיבים תזונתיים וקצת יותר קשה לעיכול.

עודד פישר
אופה קונדיטור