9 תשובות
אם את טוחנת את הבשר לבד, בודאי שלא.
היי
במידה ואותה לוקח בשר טרי וטוחן אותו בבית
אין שום סיבה שיהפוך לבשר מעובד.
על בריאות הבשר בכללי יש כמה דעות מנוגדות, בגדול רוב התזונאים ממליצים לא
לאכול בשר אדום יותר מפעם פעמיים בשבוע
ny4
אם הבשר טרי אז בטח זה בסדר ויחסית זה יותר בריא, אבל אם הבשר קפוא ואת מפשירה וטוחנת בבית, אז כתוב באריזה אם הבשר מעובד או לא.
שואל השאלה:
היי. אני טוחנת הכל בבית. העיניין הוא שאם כבר מכינים אז לפעמים אוכלים כמה ימים.. אבל כל יום מוצאים שמזון כזה או אחר מזיק ולא בריא. אז כדאי לקחת את כל ההמלצות בפרופורציה:)
היי אלכסה.
בשר טחון, סטייקים, פילה, סינטה, ובטח נתח בשר שאת קונה וטוחנת בבית, הם בשרים לא מעובדים. (חוץ מזה שדוחפים להם מים כדי שהמשקל יגדל ויוכלו לעשות עלינו עוד כמה שקלים, זה אפילו מותר על פי חוק אך עד כמות מסויימת של מים).

בשרים מעובדים - הם כל הבשרים שעברו עיבוד כלשהו והוספו להם חומרים שמעבר למים כגון מחזקי טעם ומעכבי חימצון כימיים, תבלינים וכו'
וזה כולל את הקבב והקציצות, המבורגרים הקפואים המוכנים. וגם כל הנקניקים והפסטרמות למינהם.

את יכולה גם לבקש מהקצב לטחון לך את הבשר מול העיניים אבל אני יכול להבטיח לך שמקום שמכבד את עצמו ומוכר בשר טחון יגיד לך אם מדובר מבשר טחון מבשר מעובד או טרי. הוא יכול להיות גם מבשר מיושן, כלומר בשר טרי עבר הקפאה. זה עדיין בשר טוב, הוא אינו מעובד. אומנם הוא יהיה פחות מפנק מבשר טרי אבל הוא בסדר גמור. אין בעייה באכילת בשר שעבר הקפאה.
בשר מעובד זה בשר שהוסיפו לו חומרים (מים, חומרים נוספים שנותנים צבע וטעם וחומרי שימור וכו'.. בעיקר החומרים הלא טבעיים מסכנים)
יש קציצות מוכנות שהן לא מבשר מעובד.
שאת קונה בשר טרי טחון תבקשי לא מעובד (כי יש גם טחון מעובד) וגם לא מומלץ מופשר.
אנונימי
בשר זה בכללי לא בריא
שואל השאלה:
תודה לכולם על התשובות!
אני אף פעם לא קונה בשר טחון. סומכת רק על עצמי וטוחנת בבית. עד כמה זה בריא באופן כללי זו כבר שאלה אחרת:)
באותו הנושא: