4 תשובות
את אולי מתכוונת להכשרת בשר בקר?
אחרי שחיטה כשרה, מכשירים את הבשר, ואחרי שהבשר מוכשר אפשר לבשל.
המלחה/צלייה באש חייה, אצל התימנים בנוסף גם חליטה במים רותחים
אופן פעולת הכשרת הבשר-
שוטפים את הבשר ומשרים אותו במים חצי שעה, בכדי לסלק את שאריות הדם שעל הבשר. וגם, כדי שיתרכך ויסייע למלח להוציא את הדם. (בזמנים לחוצים מספיק רק לשטוף).
מפזרים על כל צדדיו של הבשר מלח בינוני, כשהבשר נמצא בכלי נקוב למשך שעה, בשעת דחק (זמן לחוץ) עושים 18 דקות.
לאחר מכן מנערים את המלח ושוטפים.
מדיחים את הבשר פעמיים, ההדחה היא שפשוף הבשר בכלי עם מים. בין ההדחות יש צורך בשטיפה של הכלי.
ביהדות תימן נהגו בנוסף גם להשליך לבסוף את הבשר לתוך מים רותחים ופעולה זו נקראת חליטה.

הכשרה על ידי מליחה היא רק לבשר טרי תוך שלשה ימים מהשחיטה, אולם אם הבשר הוקפא עדיין נחשב בשר טרי אפילו אחרי שלשה ימים.

בשר שנטחן לפני הכשרתו, אין אפשרות להכשירו על ידי מליחה אלא רק על ידי צלייה
ויקיפדיה
יש בשר שהוא לא מוכשר? אני לא חושב.
כל בשר שאנחנו קונים בסופר הוא כבר כשר.