6 תשובות
שלום טרנזיטה !!
כילידת איראן כמובן שאני בוחרת לתת לך מתכון לאורז. אבחר באורז אדום טעים וקל.
לוקחת את כמות האורז שאת רוצה. בוררת אותו, מכניסה לסיר טפלון, רוחצת אותו במים קרים. ממלאת מים מהברז שיכסה את האורז בתוספת 2 סמ' מים מעל האורז. מוסיפה מלח ושמן. לא הרבה שמן. אני שמה לפי העין וזה בערך 2 כפות.
מביאה את כל זה לרתיחה כאשר מכסה הסיר סגור על האש הכי גבוהה שיש לך בכריים הגז. מדי פעם ערבבי את זה בעדינות עם כף עץ. אני ידועת שכולם אומרים לא, אבל אני אומרת כן, ערבבי כי אחרת השמן נשאר למעלה והאורז נדבק.
לקראת סוף הבישול כאשר נשאר ממש מעט מים, תפתחי קופסה קטנה של רסק עגבניות וערבבי בעדינות פנימה. ברגע שאת רואה שאין יותר מים, הורידי את האש לקטנה ותני לזה עוד חמש עשר דקות. ככל שזה יישאר יותר על הגז, התחתית שלו תתקשה וזה מה שהאיראנים קוראים "תה דיג" או "בון".
למרות שכתבתי כאן את זה באריכות, לי זה לוקח עם הבישול 20 דקות.
בתאבון
פסטה קלת הכנה של מייבי (מלכת הסטיפס)
ל8 מנות:

500 גר' פילה סלמון טרי ללא עור, חתוך לקוביות 1x1 ס"מ
1/2 כוס שמן זית
500 גר' סלמון מעושן חתוך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
125 גר' פסטה לכל סועד.

הרוטב:
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס כוסברה קצוצה
2 כפות חרדל דיז'ון
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
3/4 כוס שמן
1/2 כוס שמנת מתוקה.

מלאכת המרכבה:

מבשלים את הפסטה במים עם טיפוש שמן זית וכפית מלח. אני אוהבת להכין את זה עם ספטה לינגווני או פטוצ'יני.

בינתיים מכינים את הרוטב: במעבד מזון טוחנים לעיסה ילקה את הג'ינג'ר,השום הכוסברה החרדל והפלפל. מוסיפים את השמן בזרם דק. וממשיכים לעבד במהירות נמוכה.
מטגנים את פילה הסלמון במעט שמן זית עד שהוא מוכן חלקית, 2 דקות נניח, מוסיפים את תערובת הג'ינג'ר הטחונה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת ושוב מביאים לרתיחה קלה.
מורידים מהאש ומוסיפים את חתיכות הסלמון המעושן.

חגיגי מאד.
נוע'לה
פסטה אדומה

קופסת רסק עגבניות, מוסיפים לה קצת חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה, אם אין ברירה, לארוחה בשרית - בנדיבות, אבל לא להגזים), קצת מים (לפי הסמיכות שאתה רוצה), מלח ופלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה.
מכבים ונותנים לחמאה להינמס.
מוסיפים את הפסטה המבושלת (או מקרוני).

ויש לך בשתי דקות "פסטה אדומה" שכולם אוהבים, ובמיוחד הילדים.


רצית גם לאורז?
אז אני מכינה אורז ככה -

מעט שמן חם בסיר. מוסיפים לו כמות מדודה של אורז.נותנים לאורז לספוג טוב את השמן, ומוסיפים קצת מלח (ממש מעט).
מוסיפים מים בכמות כפולה מכמות האורז.
מוסיפים למים אבקת מרק (מרק עוף, או מרק בצל, מה שבא לך - עם שניהם זה יוצא מצוין).
מרתיחים.
מנמיכים את האש .
נותנים לאורז להתבשל כ 20 דקות.

וזהו.

אם בא לך להשקיע קצת יותר -
תטגן קצת ירקות קצוצים דק במחבת אחרת (כיד הדמיון - קישואים, פלפלים, בצל, גזר, וכו' - כל מה שיש לך במקרר ונראה מתאים), עד שיתרככו,
וכשהאורז מוכן - תוסיף אותם לאורז!
אפשר גם עם ירקות קפואים (שמתאימים...) שהופשרו.
שולי
פסטה בשום ושמן זית

המצרכים:
חב' פסטה קונכיות - מכינים לפי הוראות היצרן ומעבירים למסננת.
3-4 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן זית
מלח

ההכנה:
למחבת גדולה מאוד, שופכים את שמן הזית ומייד מוסיפים את השום
לאחר כחצי דקה (לפני שהשום ייחרך), מוסיפים את הפסטה. מקפיצים ומערבבים בכף עץ.
מתבלים בכף מחוקה מלח (או יותר, לטעום). מערבבים לעוד דקה- שתיים .
כל הסיפור לוקח פחות מ- 5 דקות. בהגשה אפשר להוסיף פלפל שחור.
* ניתן לשנות את מינון השום, שמן הזית והמלח (אצלי זה לא ממש מדוד, לפי העין...).

**** שידרוג לחרוצים: תוספת בשר טחון + בצל מטוגן
(ההכנה במחבת נפרד)
מטגנים בכ- 3-4 כפות שמן (רגיל) בצל בינוני קצוץ עד שמשנה צבעו,
מוסיפים כ- 1/2 ק"ג בשר טחון, מערבבים בכף עץ תוך כדי חיתוך הבשר עם הכף לחתיכות קטנטנות, עד שכל הבשר משנה צבעו.
מנמיכים להבה ומכסים בנייר אלומיניום / מכסה - לעוד כמה דקות.
מלח ופלפל בנדיבות, רצוי לטעום ולהרגיש אם חסר.
וכדאי להוסיף בערבוב לקראת הסוף עלי טימין טרי,
*** מי שאוהב פלפל ירוק קטן חריף יכול להוסיף קצוץ בשלב טיגון הבצל הקצוץ ואז להפחית בכמות הפלפל השחור.
להגיש את הבשר מעל הפסטה.
בתיאבון!
לי
לרוטב עגבניות מדהים:
לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה להוסיף לו עגבניות רכות מקולפות וקצת יין אדום להמתין עד שהעגבניות ייתבשלו להוסיף מלח פלפל וקצת אגוז מוסקט 2 שיני שום וקצת בזיליקום קצוץ (אם אתה משתמש בקפואים 2 ריבועים של שום ו3 ריבועים של בזיליקום) לתת לזה להתבשל בלי מכסה כדי שהאלכוהול יתאדה ואז לשים מכסה לחכות קצת על אש קטנה ומוכן...

שמנת ופטריות:
לטגן בצל בשמן זית עד להזהבה, להוסיף את הפטריות מלח ופלפל ולטגן עד שהפטריות רכותולהוסיף בזיליקום ואז מיד להוסיף את השמנת ולהביא לרתיחה, להוסיף יין לבן ולהביא שוב לרתיחה, להוסיף חמאה ולהשאיר על אש קטנה כשמידי פעם צריך לערבב עד שנעשה סמיך...

זה אולי נשמע הרבה עבודה אבל זה עיניין של רבע שעה בערך אם מבוצע נכון...
korenm7
אצלנו קוראים לזה "פסטה לבנה"

מכניסים לבלנדר:
2 קופסאות טונה (אפשר בשמן ואפשר במים)
2 גביעי שמנת חמוצה.
המון גבינה צהובה מגורדת.
עושים בזזזזזזז
ויוצקים על פסטה שבושלה.
יאמי גדול.
יוסף 33