5 תשובות
הרבה מהערכים התזונתיים נמצאים בקליפה.
למשל קליפת המלפפון מכילה כלורופיל התורם להגנה מפני חומרים מסרטנים.
קליפת המלפפון מכילה גם פיטוסטרולים - רכיבים צמחיים בעלי מבנה כימי הדומה לזה של כולסטרול, המתחרים עם כולסטרול על הספיגה במעי ומפחיתים את ספיגת הכולסטרול בגוף.
בקיצור - עדיף לאכול מלפפון עם הקליפה שלו :)
למשל קליפת המלפפון מכילה כלורופיל התורם להגנה מפני חומרים מסרטנים.
קליפת המלפפון מכילה גם פיטוסטרולים - רכיבים צמחיים בעלי מבנה כימי הדומה לזה של כולסטרול, המתחרים עם כולסטרול על הספיגה במעי ומפחיתים את ספיגת הכולסטרול בגוף.
בקיצור - עדיף לאכול מלפפון עם הקליפה שלו :)
לקליפה תמיד יש ערך תזונתי. אבל יש גם חסרונות. חומרי הדברה וכימיכלים נספגים בקליפה. חוץ מזה מחסים את המלפפונים בשעווה כמו שמחסים את התפוחים. וזה לא בריא ולא יורד בשטיפה רגילה.
אלכסה צודקת :)
אבל אפשר לקנות יבול אורגני,
יש כל מיני מקומות שמחזיקים מלפפונים שטופלו וגודלו כראוי.
ותמיד חשוב לשטוף את הקליפה.. זה ברור
אבל אפשר לקנות יבול אורגני,
יש כל מיני מקומות שמחזיקים מלפפונים שטופלו וגודלו כראוי.
ותמיד חשוב לשטוף את הקליפה.. זה ברור
העניין הזה של השעווה מבאס מאד. אני לפעמים מנסה לקלף את זה מתפוח. מהכמות שאני מורידה אפשר לעשות נר שלם.
חחח
כן.. זה נכון :)
כן.. זה נכון :)
באותו הנושא: