7 תשובות
אם אתה נוהג לשטוף אותו אז אפשר לשים אותו על מטלית נייר שתספוג נוזלים או להכניס אותו לתנור לרבע שעה בחום בינוני (לשטח אותו ככל האפשר על התבנית, שלא תהיה ערמה של אורז)
אחרי שטיפה טובה אני שם במסננת כחצי שעה ואז מטגן.
האמת שאני לא רואה סיבה לשטוף אורז, גם פסטה לא שוטפים לפני הבישול אז מה ההבדל.
נהוג לשטוף אורז מפני שבעת האיסוף והאריזה הוא מתלכלך באבק
מעבר לכך, השטיפה מסייעת להפחית את כמות העמילן ולמנוע הסמכת המים בהם מבשלים את האורז - כך האורז יוצא "אחד אחד" ולא עיסתי.
אורז עגול, מיוחד לריזוטו - לא שוטפים כי דווקא רוצים שהעמילן יסמיך את נוזל הרוטב שסביב הגרגרים.
אורז ששוטפים אפשר להניח במסננת כחצי שעה ואז לטגן :)
מעבר לכך, השטיפה מסייעת להפחית את כמות העמילן ולמנוע הסמכת המים בהם מבשלים את האורז - כך האורז יוצא "אחד אחד" ולא עיסתי.
אורז עגול, מיוחד לריזוטו - לא שוטפים כי דווקא רוצים שהעמילן יסמיך את נוזל הרוטב שסביב הגרגרים.
אורז ששוטפים אפשר להניח במסננת כחצי שעה ואז לטגן :)
אני מטגנת אורז אחרי שטיפה בכלי יצוק עבה ללא שמן בהתחלה.. חשוב לערבב כל הזמן ללא הפסקה.. שלא ישרף.. ככה מיבשת אותו תוך מספר דקות. ורק אז מוסיפה קצת שמן.
הרעיון של אלכסה נשמע מעולה -
אני מתכוונת לנסות גם :)
אני מתכוונת לנסות גם :)
מוזג כמות אורז רצויה.. שוטף אותו לפחות 3 פעמים בקערה (שהמים העכורים יורדים ונהיים נקיים לגמרי וגם לשים לב שאין יצורים חיים חלילה) לאחר מכן שים בשיר את האורז כמובן ללא המים.. תן להם להתבייש בסיר עד שהמים נגמרים תוסיף שמן ותטגן
באותו הנושא: