3 תשובות
לצערי לא ניתן לחטא קרש חיתוך מעץ בחומרים חריפים שכן העץ סופח נוזלים והחומר יכול להספג.
יש לאחר כל שימוש ! לנקות את קרש החיתוך במים חמים עם חומר ניקויי. ליבש את קרש החיתוך.
יש לשמן בשמן אתרי אולם גם שמן מאכל פשוט יכול להתאים לעניין זה.
קרשי החיתוך מאקולון, חומר פולימרי פלסטי, ניתן לחטא בחומר ניקוי חריף
חיים נתן תשובה מדוייקת.
אוסיף עוד שני פרטים -
1. חשוב לשמור על הקרש יבש בזמן האכסון. אם הוא נחשף ללחות מתחילות להווצר מושבות של בקטריות והסכנה גוברת.
2. בגלל הבעיה שאי אפשר לחטא מומלץ בחום להשתמש בשני קרשים נפרדים - אחד לירקות ושאר מוצרים מהצומח שמשתמשים בהם גם ללא בישול, והשני לכל שאר המוצרים שעוברים בישול (עוף, דג וכדו'). הקרש השני הוא זה שנחשף לזיהומים הגדולים יותר ולכן חותכים עליו רק דברים שעוברים בישול מלא שהורס את החיידקים. וכל הדברים שאנחנו לא מבשלים לא נחשוף לזיהומים קשים.
עדיף שהקרש השני (של העוף והדגים) יהיה מזכוכית, זה המשטח שהכי קל לנקות והכי חסין בפני הצמדות של חיידקים.
באשר לחיטוי אזי לאחר הניקוי של הקרש שופכים עליו מים רותחים ובכך מחטאים אותו ומשמידים את כל החיידקים שעליו
באותו הנושא: