19 תשובות
שרפת להם תאמא
הכנת אותם על אש גדולה מידי.
כנראה שהכנת אותם על אש גדולה, תנמיכי אותה.
הייתה ריאקציה כימית של דפנות הפנקייק עם האוויר
ומה שנשאר אלו אטומי הפחמן היציבים במיוחד
היי.. שאלת למה זה ככה חחח
ומה שנשאר אלו אטומי הפחמן היציבים במיוחד
היי.. שאלת למה זה ככה חחח
חסר שמן
או חמאה
רון הדר - תיקון:
(סתם חפירה של כימיה, לא שווה לקרוא אם זה לא מעניין אתכם, כי חוץ מהתגובה הכימית אין ככ פואנטה)
האש הייתה גדולה מידי, לכן אנרגיית החום עברה לשכבה החיצונית של הבלילה, וגרמה לה לשנות את המבנה הכימי שלה (לא בטוחה איך ואין לי כוח לבדוק כנראה דנטורציה של חלבונים ותגובת שריפה). אבל בגלל גודל הלהבה, שטח המגע של השכבה החיצנית של הבלילה עם המחבת, ומוליכת חום גבוהה, השינוי שקרה בשכבה החיצונית של הבלילה היה מהיר מידי, והבלילה (שבפכה בערך לפנקייק בשלב הזה) בשכבה החיצונית החלה להישרף, בעוד אנרגיית החום לא הספיקה להגיע בצורה מיטבית לשכבה הפנימית, הפנקייק טעים והכל, אבל הוא לא מוליך חום נהדר, לכן הפנקייק היה שרוף מחוץ ולא אפוי מבפנים.
(סתם חפירה של כימיה, לא שווה לקרוא אם זה לא מעניין אתכם, כי חוץ מהתגובה הכימית אין ככ פואנטה)
האש הייתה גדולה מידי, לכן אנרגיית החום עברה לשכבה החיצונית של הבלילה, וגרמה לה לשנות את המבנה הכימי שלה (לא בטוחה איך ואין לי כוח לבדוק כנראה דנטורציה של חלבונים ותגובת שריפה). אבל בגלל גודל הלהבה, שטח המגע של השכבה החיצנית של הבלילה עם המחבת, ומוליכת חום גבוהה, השינוי שקרה בשכבה החיצונית של הבלילה היה מהיר מידי, והבלילה (שבפכה בערך לפנקייק בשלב הזה) בשכבה החיצונית החלה להישרף, בעוד אנרגיית החום לא הספיקה להגיע בצורה מיטבית לשכבה הפנימית, הפנקייק טעים והכל, אבל הוא לא מוליך חום נהדר, לכן הפנקייק היה שרוף מחוץ ולא אפוי מבפנים.
אנונימית
מה
אוקי לא
השחור שיש לך על הפנקייק זה פחמן
זה לא בישול זה כבר שריפה
האש היתה גבוהה מידיי
השקעת האנרגייה פה הובילה רק לתגובת שיריפה בסופו של דבר (שהיא תגובה כימיתת)
ו... אולי לא ידוע לך אבל אטומי פחמן בעת תגובה ליד עוד אטומי פחמן נקשרים אחד לשני
כי זה המבנה הכי יציב בעבורם
אבלל
בתגובה הזאת הייתה גם נוכחות של גורמים לא פחמניים שנכנסו אל תוך הקשר והפכו אותו לשרשראות ארוכות של פחמן עם עוד אטומים אחרים
בקצוות הקשר..
ובצדדים...
ולא נראה לי שהייתה פה דנטורציה כי אם כן א אשכרה יכלת לבשל פנקייקים על אלכוהול..
בגלל שינוי בph שעושה דנטורציה וכאלה...
אוקי לא
השחור שיש לך על הפנקייק זה פחמן
זה לא בישול זה כבר שריפה
האש היתה גבוהה מידיי
השקעת האנרגייה פה הובילה רק לתגובת שיריפה בסופו של דבר (שהיא תגובה כימיתת)
ו... אולי לא ידוע לך אבל אטומי פחמן בעת תגובה ליד עוד אטומי פחמן נקשרים אחד לשני
כי זה המבנה הכי יציב בעבורם
אבלל
בתגובה הזאת הייתה גם נוכחות של גורמים לא פחמניים שנכנסו אל תוך הקשר והפכו אותו לשרשראות ארוכות של פחמן עם עוד אטומים אחרים
בקצוות הקשר..
ובצדדים...
ולא נראה לי שהייתה פה דנטורציה כי אם כן א אשכרה יכלת לבשל פנקייקים על אלכוהול..
בגלל שינוי בph שעושה דנטורציה וכאלה...
יכול להיות שאת/ה צודק/ת אבל, ההסבר שלי הוא גם קצת פיזיקה, ובזה אני בטוחה שצדקתי :)
חוץ מזה לא הסברת למה הוא לא אפוי מבפנים..
חוץ מזה לא הסברת למה הוא לא אפוי מבפנים..
אנונימית
איכס אני לא אוהב פיזיקה
גם לא ממש טוב בזה ממילא
הסיבה מבחינה כימית שהשכבה הפנימית הייתה בצקית והחיצונית שרופה
הוא שהייתה "מכת" חום (אנריגה) מהירה שגרמה לשכבה החיצונית בלבד לעבור ריאקציה מהירה מאוד
ולהישרף בסופו של דבר
ולא ממש נעים לדבר בצורה מדעית עם מישהו כשהוא באנונימי
טיפ לפעם הבאה
גם לא ממש טוב בזה ממילא
הסיבה מבחינה כימית שהשכבה הפנימית הייתה בצקית והחיצונית שרופה
הוא שהייתה "מכת" חום (אנריגה) מהירה שגרמה לשכבה החיצונית בלבד לעבור ריאקציה מהירה מאוד
ולהישרף בסופו של דבר
ולא ממש נעים לדבר בצורה מדעית עם מישהו כשהוא באנונימי
טיפ לפעם הבאה
זה פיזיקה של כיתה ט.
אני אנונימית כי אני מעדיפה שיתייחסו אלי (לכינוי שלי באתר) בצורה מסויימת, וזאת לא אחת מהן.
חוץ מזה, שאני פרנואידית בטירוף (בצורה לא הגיונית), שמישהו יחבר את כל הנקודות ויבין מי אני, אפילו שזה לא הגיוני ולמי אכפת, ככה אני מרגישה יותר טוב בקשר לזה.
אני אנונימית כי אני מעדיפה שיתייחסו אלי (לכינוי שלי באתר) בצורה מסויימת, וזאת לא אחת מהן.
חוץ מזה, שאני פרנואידית בטירוף (בצורה לא הגיונית), שמישהו יחבר את כל הנקודות ויבין מי אני, אפילו שזה לא הגיוני ולמי אכפת, ככה אני מרגישה יותר טוב בקשר לזה.
אנונימית
אש גבוהה או חסר שמן
פנקייקים הכי טובים כשהם על אש נמוכה-בינונית ככה הם יוצאים זהובים, ואפויים מבפנים... תנמיכי את האש
האש היית גבוה חמה מידי והמחבת התחמם יותר ממה שהוא צריך פשוט תנמיכי טיפה את האש ונתתי למחבת קצת להתקרר ויצא לך פינקיק לפנים בהצלחה תודיעי איך יצא ותזמיני אותי גם בפעם הבא ;)
שואל השאלה:
חח לול דיברתי על פנקייקים והפכתם את זה לדיון על פיזיקה.
איזה מדד של האש בערך יעשה אותם הכי טובים?
חח לול דיברתי על פנקייקים והפכתם את זה לדיון על פיזיקה.
איזה מדד של האש בערך יעשה אותם הכי טובים?
אנונימית
יש לך 4 גדלים קטן בינוני גדול וענק שימי אותו על הבינוני
שואל השאלה:
יש לי במספרים. 1 עד 9
יש לי במספרים. 1 עד 9
אנונימית
6 זה יצא לך מעולה
בהתחלה שאת רק שמה אותם על המחבת כן אש גבוה לכמה שניות (יהיה יותר קל להפוך אותם אחכ).
אחרי זה להנמיך לחום בינוני-נמוך עד שהחלק למעלה נראה יצב (לא מוכן זהוב, פשוט מספיק יציב כדי להפוך).
תהפכי את הפנקייק.
תמשיכי עם החום הנמוך עד שהפנקייק מוכן מבפנים (אפשר לראות), ואם צריך תתני עוד "מכת חום" לכמה שניות להשחים את הצד התחתון (עליון לשעבר).
חח חפרתי אבל מניסיון זה יוצא פנקייקים מושלמים
אחרי זה להנמיך לחום בינוני-נמוך עד שהחלק למעלה נראה יצב (לא מוכן זהוב, פשוט מספיק יציב כדי להפוך).
תהפכי את הפנקייק.
תמשיכי עם החום הנמוך עד שהפנקייק מוכן מבפנים (אפשר לראות), ואם צריך תתני עוד "מכת חום" לכמה שניות להשחים את הצד התחתון (עליון לשעבר).
חח חפרתי אבל מניסיון זה יוצא פנקייקים מושלמים
באותו הנושא: