11 תשובות
שמן קוקוס
אם את צריכה מתכון יש לי
שמן קנולה\רסק תפוחים..
אני משתמש ברסק תפוחים וזה יוצא פצצה.

רק שימי לב שזה לא אותו משקל וכמות בדיוק...
שואל השאלה:
באמת? שמן קנולה אפשרי? באיזו כמות?
אנונימית
"שממירים חמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה.
על כל 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (ואם אין לכם משקל, זה אומר קצת פחות מ-100 מל, בין 1/3 ל- 1/2 כוס)."

הובא מתוך "מיכל אופה עוגה" - בקישור

שימי לב ששמן מביא גם ליותר רכות אבל טחינה זה גם ככה יחסית רך אז לא יהיה ממש נורא...

תשימי גם לפי מה שרואה.. לא ישר לשפוך הכול. לאט לאט.. כי זה לבסוף לא בדיוק כמו חמאה. תשימי לב למרקם.
שואל השאלה:
42 גרם כמה זה בערך אומר?
אנונימית
וואלה לא יכול לומר לך בדיוק בכוס... צריך משקל. אם יש לך כוס מדידה אז ממש קצת.. רבע-ומטה.. ושוב.. להסתכל על המרקם ולא לשפוך הכול. כדי לא לשים יותר מידי...

כוס זה 236 בערך אז שימי בערך 6\1
שואל השאלה:
נגיד 2 כפות אפשרי?
אנונימית
כן. יעבוד.
שימי ככה, תערבבי ותראי איך זה ייראה.
יש לך את המתכון?
תשלחי ואראה בדיוק מה... תלוי לפי הכמות.
5 כפות גדושות טחינה גולמית

3 כפות גדושות סוכר

50 גרם חמאה מומסת (לטבעונים: ניתן להמיר במחמאה או ב-2 כפות שמן קוקוס מוצק)

2 כפות שמן קנולה

1.5 כוסות קמח רגיל
באותו הנושא: