2 תשובות
מצרכים להכנת שקשוקה (2-3 מנות):
בצל גדול קצוץ
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (*רצוי להשתמש בעגבניות רכות)
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
4 ביצים
*לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ או כפית פפריקה חריפה
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות, הגמבה, פלפל חריף ושום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהגמבה מעט מתרככת (יש לערבב מדי פעם).
-מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משאירים לעוד מספר דקות ומוסיפים את הביצים.
-מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצים
בהצלחה ובתאבון! (:
בצל גדול קצוץ
4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות (*רצוי להשתמש בעגבניות רכות)
1/2 גמבה חתוכה לקוביות
3-4 שיני שום כתושות
כף רסק עגבניות
4 ביצים
*לשקשוקה חריפה (לא חובה): פלפל חריף קצוץ או כפית פפריקה חריפה
תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות, הגמבה, פלפל חריף ושום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה מספר דקות עד שהגמבה מעט מתרככת (יש לערבב מדי פעם).
-מוסיפים את הרסק ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. משאירים לעוד מספר דקות ומוסיפים את הביצים.
-מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה של הביצים
בהצלחה ובתאבון! (:
חותכים בצל גמבה ועגבניות (אם באלך, מומלץ)
לשים בסיר עם טיפה שמן ולתת לבצל להשחים.
אחר כך מוסיפים רסק עגבניות קטן וכוס מים, מערבבים ואחרי 10 דקות מוסיפים את הביצים.
לאחר הוספת המים את יכולה להוסיף גם מלח, פלפל שחור, או כל תבלין אחר
לשים בסיר עם טיפה שמן ולתת לבצל להשחים.
אחר כך מוסיפים רסק עגבניות קטן וכוס מים, מערבבים ואחרי 10 דקות מוסיפים את הביצים.
לאחר הוספת המים את יכולה להוסיף גם מלח, פלפל שחור, או כל תבלין אחר
באותו הנושא: