9 תשובות
חביתה עם נקניקיות חתוכות ביחד
לא ממש המצאתי, אבל זה לא כל כך מוכר (:
שניצלים בתנור בטעם ממש טעים-
מכינים שניצל כרגיל, ואת הביתה מערבבים עם קצת חרדל. מכניסים את השניצלים לתנור, והם יוצאים קריספיים וממש טעימים.
שניצלים בתנור בטעם ממש טעים-
מכינים שניצל כרגיל, ואת הביתה מערבבים עם קצת חרדל. מכניסים את השניצלים לתנור, והם יוצאים קריספיים וממש טעימים.
חביתת קוואקר
חביתה
עם חלב חביתת חלב
אומלט
עם ירקות אומלט ירקות
סושי בורגר
זה המתכון רכיבים לסושי-בורגר:
אורז לסושי - 250 גרם
מים - 400 מ"ל (כ-2 כוסות)
חומץ אורז - 50 מ"ל
מלח - 1 כפית
סוכר - 2 כפיות
רוטב סויה - 6 כפות
אצות נורי - 2
מלפפון - 1 (פרוס)
סלמון מעושן - 100 גרם (חתוך לרצועות)
וואסבי - לפי הטעם
שומשום יפני שחור - 1 כפית (לקישוט)
מיונז - לפי הטעם
אופן הכנה לסושי-בורגר:
שטפו את אורז הסושי מתחת למים זורמים להסרת העמילן במשך כ-2 דקות.
הכניסו את האורז השטוף לסיר עם 400 מ"ל מים והרתיחו. לאחר מכן הורידו את גובה הלהבה לנמוכה ביותר ובשלו עם מכסה במשך 10 דקות עד שהמים יתאדו.
הסירו את הסיר מהאש והשאירו מכוסה עוד 10 דקות.
בקערה קטנה ערבבו חומץ אורז, מלח וסוכר. צקו על האורז המוכן, ערבבו היטב ואפשרו לו להתקרר מעט.
הניחו נייר אפייה או ניילון נצמד על משטח העבודה והכינו צלוחית מים קרים שתוכלו לטבול בה את הידיים לפני כל נגיעה באורז כדי שלא ידבק אליכם במהלך העבודה.
לאחר שהאורז יתקרר, טבלו את הידיים במים הקרים, קחו חופן של אורז מהסיר והניחו על משטח העבודה המרופד.
שטחו את האורז לעובי הרצוי לפי בחירתכם, ובעזרת קורצן או כוס מעט רטובה (על מנת שהאורז לא ידבק לדפנות) צרו עיגול בקוטר 9 ס"מ. הכינו זוגות מהעיגולים כדי ליצור בסיס ל"לחמנייה" ומכסה עליון.
טפטפו מעל כל אחד מעיגולי האורז כף רוטב סויה.
מרחו מעל הבסיסים מעט וואסבי (לא חובה) ומיונז, והניחו כמה פרוסות מלפפון דקות, סלמון ואצת נורי מקופלת או חתוכה לעיגול. הניחו מעל את חלקה העליון של ה"לחמנייה" ופזרו מעל מעט שומשום יפני שחור.
הכינו קערית קטנה של רוטב סויה, טריאקי ועוד מטבלים שאתם אוהבים, והמנה שלכם מוכנה!
אורז לסושי - 250 גרם
מים - 400 מ"ל (כ-2 כוסות)
חומץ אורז - 50 מ"ל
מלח - 1 כפית
סוכר - 2 כפיות
רוטב סויה - 6 כפות
אצות נורי - 2
מלפפון - 1 (פרוס)
סלמון מעושן - 100 גרם (חתוך לרצועות)
וואסבי - לפי הטעם
שומשום יפני שחור - 1 כפית (לקישוט)
מיונז - לפי הטעם
אופן הכנה לסושי-בורגר:
שטפו את אורז הסושי מתחת למים זורמים להסרת העמילן במשך כ-2 דקות.
הכניסו את האורז השטוף לסיר עם 400 מ"ל מים והרתיחו. לאחר מכן הורידו את גובה הלהבה לנמוכה ביותר ובשלו עם מכסה במשך 10 דקות עד שהמים יתאדו.
הסירו את הסיר מהאש והשאירו מכוסה עוד 10 דקות.
בקערה קטנה ערבבו חומץ אורז, מלח וסוכר. צקו על האורז המוכן, ערבבו היטב ואפשרו לו להתקרר מעט.
הניחו נייר אפייה או ניילון נצמד על משטח העבודה והכינו צלוחית מים קרים שתוכלו לטבול בה את הידיים לפני כל נגיעה באורז כדי שלא ידבק אליכם במהלך העבודה.
לאחר שהאורז יתקרר, טבלו את הידיים במים הקרים, קחו חופן של אורז מהסיר והניחו על משטח העבודה המרופד.
שטחו את האורז לעובי הרצוי לפי בחירתכם, ובעזרת קורצן או כוס מעט רטובה (על מנת שהאורז לא ידבק לדפנות) צרו עיגול בקוטר 9 ס"מ. הכינו זוגות מהעיגולים כדי ליצור בסיס ל"לחמנייה" ומכסה עליון.
טפטפו מעל כל אחד מעיגולי האורז כף רוטב סויה.
מרחו מעל הבסיסים מעט וואסבי (לא חובה) ומיונז, והניחו כמה פרוסות מלפפון דקות, סלמון ואצת נורי מקופלת או חתוכה לעיגול. הניחו מעל את חלקה העליון של ה"לחמנייה" ופזרו מעל מעט שומשום יפני שחור.
הכינו קערית קטנה של רוטב סויה, טריאקי ועוד מטבלים שאתם אוהבים, והמנה שלכם מוכנה!
באותו הנושא: