4 תשובות
מוס שוקולד עשיר ואוורירי
מצרכים:
200 ג` שוקולד מריר
100 ג` חמאה
6 חלבונים
6 חלמונים
120 ג` סוכר (חצי כוס + כף סוכר)
2 כפות ברנדי
הכנה:
1. להמיס שוקולד, חמאה וליקר לתערובת חלקה, לצנן
2. להוסיף חלמונים אחד, אחד לתערובת השוקולד,
לערבב היטב אחרי כל הוספת חלמון.
3. להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב.
4. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד.
5. לצקת לכוסות להגשה, לקרר.
הערות:
ניתן להכין את המוס פרווה, מחמאה.
אפשר להזליף מעל עוד שמנת מתוקה מוקצפת, יפה ומרשים
לארוחה רומנטית עם הבעל מושלם.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ולכל מי שישאל "אין מוס בלי ביצים חיות " קבלו:
מוס שוקולד
מצרכים:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 קופסאות)
250 ג` שוקולד מריר
הכנה:
1. לחמם שמנת מתוקה עד סף רתיחה (אחת) ליצוק על קוביות השוקולד,
לצנן כמה שעות במקרר.
2. להוסיף לתערובת השוקולד שמנת מתוקה ולהקציף.
3. לצקת לכוסות להגשה, לקרר.
הערות:
אפשר להזליף מעל עוד שמנת מתוקה מוקצפת, יפה ומרשים
מומלץ להכין את המוס עם שוקולד מריר טוב המכיל 60%-70% קקאו.
מצרכים למוס שוקולד
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
30 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
2 כפות קפה נמס חזק (אפשר גם קפה נטול קפאין)
1 קופסה שמנת מתוקה 38% שומן
3 ביצים גדולות, מופרדות
2 כפות סוכר
אופן הכנה
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר ומכניסים למקרר.
2. מערבבים את השוקולד, החמאה והקפה בסיר קטן מעל על סיר מים חם, אבל לא רותח. יש לבחוש לעתים תכופות עד שהתערובת חלקה. מורידים מהאש ומניחים להתקרר עד שהשוקולד מתקרר לטמפרטורת הגוף. כדי לבדוק, אפשר למרוח קצת מתערובת השוקולד על השפה התחתונה כך שזה ירגיש מעט חמים, אך לא חם.
3. מפרידים את הביצים לחלמונים \ חלבונים. מקציפים את החלבונים בקערה בינונית עד שהקצף מתחיל להחזיק צורה. מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק.
4. כאשר השוקולד הגיע לטמפרטורה הנכונה, מערבבים פנימה את החלמונים לתערובת אחידה. אסור לערבב את החלמונים כשהשוקלד חם מדי אחרת הם יתבשלו ואסור לחכות שהתערובת תהיה קרה מדי שכן אז החלבונים לא יתמזגו באחידות.
5. את שלב הערבוב של תערובת השוקולד, הקצפת והחלבונים יש לבצע בעדינות. מקפלים בעדינות כשליש מהקצפת לתוך תערובת השוקולד, אח"כ מקפלים פנימה את החלמונים ובסוף את שאר הקצפת. הערבוב חייב להיות עדין בקיפולים כדי לשמור על אווריריות המוס.
6. מחלקים לקעריות הגשה ומכניסים למקרר למינימום שמונה שעות.
מצרכים למוס שוקולד
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
30 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
2 כפות קפה נמס חזק (אפשר גם קפה נטול קפאין)
1 קופסה שמנת מתוקה 38% שומן
3 ביצים גדולות, מופרדות
2 כפות סוכר
אופן הכנה
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר ומכניסים למקרר.
2. מערבבים את השוקולד, החמאה והקפה בסיר קטן מעל על סיר מים חם, אבל לא רותח. יש לבחוש לעתים תכופות עד שהתערובת חלקה. מורידים מהאש ומניחים להתקרר עד שהשוקולד מתקרר לטמפרטורת הגוף. כדי לבדוק, אפשר למרוח קצת מתערובת השוקולד על השפה התחתונה כך שזה ירגיש מעט חמים, אך לא חם.
3. מפרידים את הביצים לחלמונים \ חלבונים. מקציפים את החלבונים בקערה בינונית עד שהקצף מתחיל להחזיק צורה. מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק.
4. כאשר השוקולד הגיע לטמפרטורה הנכונה, מערבבים פנימה את החלמונים לתערובת אחידה. אסור לערבב את החלמונים כשהשוקלד חם מדי אחרת הם יתבשלו ואסור לחכות שהתערובת תהיה קרה מדי שכן אז החלבונים לא יתמזגו באחידות.
5. את שלב הערבוב של תערובת השוקולד, הקצפת והחלבונים יש לבצע בעדינות. מקפלים בעדינות כשליש מהקצפת לתוך תערובת השוקולד, אח"כ מקפלים פנימה את החלמונים ובסוף את שאר הקצפת. הערבוב חייב להיות עדין בקיפולים כדי לשמור על אווריריות המוס.
6. מחלקים לקעריות הגשה ומכניסים למקרר למינימום שמונה שעות.
מרכיבים:
250 גרם שוקולד חלב - משובח, לבישול
1 מקל וניל - חצוי לאורכו
8 חלמונים
5 חלבונים
120 גרם חמאה - רכה
0.5 כוס/ות סוכר
3 כף/ות ברנדי - או ליקר תפוזים
פלפל שחור - גרוס גס
מלח - מעט
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד באמבט "מרי" (סיר קטן נתון בסיר גדול ממנו, המכיל מים חמים). כשהשוקולד נמס, מגרדים לתוכו את הגרגרים השחורים מתוך מקל הווניל ומעט פלפל שחור גרוס גס. מערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים ומניחים בצד.
בקערה נפרדת שמים את החלמונים והסוכר וטורפים (ידנית או במערבל) עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מקפלים את השוקולד המומס לתוך תפיחת החלמונים.
בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם רבע כפית מלח לקצף נוקשה ויציב.
מקפלים את הקצף בעדינות לתוך תערובת השוקולד והחלמונים.
מעבירים את התערובת לשש קערות הגשה או לקערת הגשה מרכזית ומעבירים למקרר.
מגישים קר, אבל לא לגמרי.
פטנט: בשלב הוספת קצף החלבונים, אפשר להוסיף גם קצפת (מקציפים 100 גר' שמנת מתוקה) ומוסיפים. זה ייתן למוס רכות נוספת ולא מעט קלוריות.
250 גרם שוקולד חלב - משובח, לבישול
1 מקל וניל - חצוי לאורכו
8 חלמונים
5 חלבונים
120 גרם חמאה - רכה
0.5 כוס/ות סוכר
3 כף/ות ברנדי - או ליקר תפוזים
פלפל שחור - גרוס גס
מלח - מעט
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד באמבט "מרי" (סיר קטן נתון בסיר גדול ממנו, המכיל מים חמים). כשהשוקולד נמס, מגרדים לתוכו את הגרגרים השחורים מתוך מקל הווניל ומעט פלפל שחור גרוס גס. מערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים ומניחים בצד.
בקערה נפרדת שמים את החלמונים והסוכר וטורפים (ידנית או במערבל) עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מקפלים את השוקולד המומס לתוך תפיחת החלמונים.
בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם רבע כפית מלח לקצף נוקשה ויציב.
מקפלים את הקצף בעדינות לתוך תערובת השוקולד והחלמונים.
מעבירים את התערובת לשש קערות הגשה או לקערת הגשה מרכזית ומעבירים למקרר.
מגישים קר, אבל לא לגמרי.
פטנט: בשלב הוספת קצף החלבונים, אפשר להוסיף גם קצפת (מקציפים 100 גר' שמנת מתוקה) ומוסיפים. זה ייתן למוס רכות נוספת ולא מעט קלוריות.
לכמה מנות זה מספיק?
שרית
באותו הנושא: