4 תשובות
ע
עוגיות מייפל פשוט מעולות
רכיבים להכנת העוגיות:
קמח - 3 כוסות (ניתן להשתמש בכל סוג קמח שמתאים לאפייה)
סוכר - כוס
חמאה - כ-220 גרם (ניתן להחליף במרגרינה)
אגוזי פקאן (קצוצים) - כוס (ניתן להחליף בכל אגוז או תערובת אגוזים לפי ההעדפה)
תמצית וניל - כף
אבקת סוכר - כוס
אופן הכנה להכנת העוגיות:
חממו מראש את התנור שלכם ל-200 מעלות צלזיוס ובינתיים התחילו להכין את תערובת העוגיות.
ערבבו היטב את כל הרכיבים, למעט אבקת הסוכר, בקערה גדולה עם שתתקבל תערובת אחידה.
רפדו תבנית בנייר אפייה, קמחו קלות את הידיים וצרו בעזרתן כדורים קטנים ברוחב של כ-2.5 ס"מ. שימו לב שכמות הרכיבים שבמתכון מספיקה לכמות גדולה של עוגיות, לכן הכינו מראש תבנית גדולה או שמרו במקפיא את עודפי תערובת העוגיות לשימוש נוסף בעתיד.
לאחר 10 עד 15 דקות העוגיות שלכם יהיו מוכנות. ניתן להוציא אחת מהתנור כבר לאחר 10 דקות כדי לראות האם יש צורך בחימום נוסף.
כשהעוגיות מוכנות יש להוציא אותן מהתנור, לחכות כמה דקות כדי שהן יתקררו ואז לפזר מעליהן אבקת סוכר אם ברצונכם להמתיק את טעמן.
רכיבים לרוזלך:
קמח לבן - 4 כוסות (+ 1 כוס לקימוח)
מים - 1 כוסות
חומץ - 1 כפיות
מלח - כפית
שמרים יבשים - 1 כפית (גדושה)
שמן זית - 1 כפות
ממרח נוטלה - 1 קופסה
אופן הכנה לרוזלך:
נפו את הקמח והכניסו אותו אל קערת המיקסר.
הוסיפו לקערה מים, שמרים, חומץ ושמן זית, והתחילו ללוש במשך כ-6 דקות.
הוסיפו לקערה את המלח ולושו עוד כ-4-5 דקות עד להיווצרות בצק אחיד וגמיש. כסו את הקערה במגבת והניחו לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
חלקו את הבצק ל-5-6 כדורים שווים בגודלם.
קחו כדור אחד, פדרו את משטח העבודה במעט קמח ורדדו את הכדור על המשטח ליצירת עלה מלבני דק.
מירחו על היריעה מעט ממרח נוטלה, גלגלו אותו לרולדה וחיתכו לעובי של 3-4 ס"מ. חיזרו על פעולה זו עם כל כדורי הבצק הנותרים. חתכו את הרולדה לחתיכות בעובי הרצוי
חממו תנור לטמפרטורה של 220 מעלות.
סדרו את הרוזלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו במשך 6-8 דקות עד להזהבה קלה.
ביזקו מעט אבקת סוכר או הגישו את הרוזלך כמות שהן.