4 תשובות
עוגות דבש/תפוחים
רימון תמרים גזר כל הסימנים
ראש כבש--- גם לפי המנהג
רכיבים לעוגת פאי:
קמח לבן - 4 כוסות
סוכר - כוס
אבקת אפייה - 2 כפיות
חמאה - 1 כוס (רכה - 240 גרם )
ביצים - 4
וניל - 1 כפית
חלב - 3 כפות
רכיבים למלית תפוחים והרכבת העוגה:
תפוחי עץ - 900 גרם (קשים (פינק ליידי, גאלה וכדומה), מגולענים, קלופים ופרוסים דק)
תפוחי עץ - 900 גרם (מסוג רך (דלישס, יונתן וכדומה) מגולענים, קלופים ופרוסים דק)
קינמון - 2 כפיות
אופן הכנה לעוגת פאי:
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
בקערה גדולה ערבבו יחד קמח, סוכר ואבקת אפייה.
הוסיפו לקערה את החמאה וערבבו ביד עד ליצירת בצק פירורים לא אחיד.
הוסיפו את הווניל והביצים פנימה לקערת הבצק וערבבו יחד עד לקבלת תערובת אחידה ורכה למגע.
הוסיפו את החלב בהדרגה עד להיווצרות תערובת מעט דביקה, אך לא יותר מדי.
לושו את תערובת הבצק על משטח עבודה מעט מקומח וחלקו אותה ל- ו-. עטפו את החלק הקטן בניילון נצמד והכניסו למקרר.
בינתיים קחו את החלק הגדול של תערובת הבצק והניחו בתבנית האפייה, הדקו אותה לגובה אחיד על כל שטח הפנים, והכניסו לתנור לאפייה של כ-15 דקות עד שהבצק תופח מעט והדפנות מזהיבות.
הוציאו מהתנור לצינון והחלו להכין את מלית התפוחים.
אופן הכנה למלית תפוחים והרכבת העוגה:
ערבבו את זני התפוחים בקערה יחד עם הקינמון והכניסו לסיר גדול.
הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה ובשלו את התפוחים כ-5-7 דקות עד שהם מתרככים והתערובת נעשית ריחנית. כבו את הלהבה והסירו מהאש.
צקו את המילוי החם על התחתית החמה של העוגה ושטחו אותה, הוציאו את הבצק שהכנסתם למקרר וגרדו אותו במגרדת מעל התפוחים שבתבנית.
הניחו בתחתית התנור תבנית ומעליה את הרשת, מקמו את תבנית העוגה על הרשת ואפו למשך כ-45 דקות על חום של 160 מעלות עד להזהבה של הבצק בחלק העליון.
קררו, פרסו והגישו עם או בלי גלידת וניל.
קמח לבן - 4 כוסות
סוכר - כוס
אבקת אפייה - 2 כפיות
חמאה - 1 כוס (רכה - 240 גרם )
ביצים - 4
וניל - 1 כפית
חלב - 3 כפות
רכיבים למלית תפוחים והרכבת העוגה:
תפוחי עץ - 900 גרם (קשים (פינק ליידי, גאלה וכדומה), מגולענים, קלופים ופרוסים דק)
תפוחי עץ - 900 גרם (מסוג רך (דלישס, יונתן וכדומה) מגולענים, קלופים ופרוסים דק)
קינמון - 2 כפיות
אופן הכנה לעוגת פאי:
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
בקערה גדולה ערבבו יחד קמח, סוכר ואבקת אפייה.
הוסיפו לקערה את החמאה וערבבו ביד עד ליצירת בצק פירורים לא אחיד.
הוסיפו את הווניל והביצים פנימה לקערת הבצק וערבבו יחד עד לקבלת תערובת אחידה ורכה למגע.
הוסיפו את החלב בהדרגה עד להיווצרות תערובת מעט דביקה, אך לא יותר מדי.
לושו את תערובת הבצק על משטח עבודה מעט מקומח וחלקו אותה ל- ו-. עטפו את החלק הקטן בניילון נצמד והכניסו למקרר.
בינתיים קחו את החלק הגדול של תערובת הבצק והניחו בתבנית האפייה, הדקו אותה לגובה אחיד על כל שטח הפנים, והכניסו לתנור לאפייה של כ-15 דקות עד שהבצק תופח מעט והדפנות מזהיבות.
הוציאו מהתנור לצינון והחלו להכין את מלית התפוחים.
אופן הכנה למלית תפוחים והרכבת העוגה:
ערבבו את זני התפוחים בקערה יחד עם הקינמון והכניסו לסיר גדול.
הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה ובשלו את התפוחים כ-5-7 דקות עד שהם מתרככים והתערובת נעשית ריחנית. כבו את הלהבה והסירו מהאש.
צקו את המילוי החם על התחתית החמה של העוגה ושטחו אותה, הוציאו את הבצק שהכנסתם למקרר וגרדו אותו במגרדת מעל התפוחים שבתבנית.
הניחו בתחתית התנור תבנית ומעליה את הרשת, מקמו את תבנית העוגה על הרשת ואפו למשך כ-45 דקות על חום של 160 מעלות עד להזהבה של הבצק בחלק העליון.
קררו, פרסו והגישו עם או בלי גלידת וניל.
באותו הנושא: