5 תשובות
בכל מתכון אפשר להחליף את הסוכר חום בסוכר לבן
את יכולה להחליף אותו בסוכר לבן,
סוכר חום הוא בסה"כ סוכר לבן בתוספת מולסה (סירופ מרוכז) שנותנת לו את הצבע הכהה, בארץ כמעט ולא ניתן למצוא סוכר חום אמיתי - סוכר קינים מרוכז ואמיתי.
לכן, ברוב המתכונים ניתן להחליף סוכר חום בלבן.
או ברסק תפוחים,דבש,מייפל,בננה מרוסקת
*מומלץ להוסיף קינמון,וניל ממש מוסיף גם לטעם וגם לריח
המתכון הזה מתאים אם את רוצה ללכת לכיוון בריא
מרכיבים:

80 גרם פתיתי שיבולת שועל דקים (1 כוס)
120 גרם קמח כוסמין (1 כוס)
150 גרם אגוזי לוז מולבנים, קצוצים דק (1 כוסות)
120 מ"ל שמן קוקוס (1/2 כוס)
120 מ"ל סירופ מייפל טבעי (1/2 כוס)
1 כפית תמצית או מחית וניל
קורט מלח אטלנטי
200 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו, קצוץ גס
אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח ואגוזי הלוז.

2. מוסיפים את שמן הקוקוס, המייפל, הוניל, המלח והשוקולד ומערבבים בידיים מעט לחות.

3. יוצרים כדורים ואופים במשך 15 דקות / עד שהעוגיות מזהיבות.
וזה המתכון הרגיל
מצרכים (כמות ל 20-25 עוגיות):
1 ביצה
1/3 כוס (66 ג') סוכר לבן
60 גרם חמאה מומסת (לפרווה ניתן להשתמש ב50 גרם מחמאה/מרגרינה)
1/4 כוס (50 ג') שמן
1 כוס (140 ג') קמח רגיל
1/4 כפית (1 ג') אבקת סודה לשתיה
1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
3/4 כוס (150 ג') שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים האמצעות מיקסר ידני את כל המצרכים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת מרקם חלק ומעט דביק (בסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס).
-פורשים נייר אפיה על תבנית של התנור ויוצקים בעזרת כפית כדורים ומניחים בצורה מרווחת בתבנית. משטחים מעט את העוגיות (בעזרת הכפית או בעזרת האצבעות) ואופים 10-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות יוצאות מעט רכות מבפנים אך מתקשות בחוץ).
אם רוצים עוגיות רכות בפנים, יש לאפות 10 דקות. במידה שרוצים עוגיות קריספיות, יש לאפות כ-15 דקות.