3 תשובות
רוב הזמן רשום בטבלא
"ערך תזונתי ל-100 גרם"
"ערך תזונתי ל-100 גרם"
צהריים טובים.
יקירה, ראשית, כל הכבוד לדאגתך לבריאות, הערכים התזונתיים הרשומים על קופסת השימורים, הם ערכים, לפני שמוסיפים להם את כל הכימיקלים, חומר משמר, צבע מאכל, חומצות, מלחים ועוד, שהורסים את הערכים התזונתיים של הירק/פרי המשומר, למעשה הם גורמים למערכת העיכול והחיסון להיות חלשים וחולשתם גורמת לבני-האדם להיות רגישים, לכל חיידק/וירוס שנמצא באוויר ובכל מזון ושתייה שנכנסים לגוף,
אני מכירה המונים שהשימורים גורמים להם לשלשולים, הקאות, גזים ולבעיות גסטרו לא נעימות,
אני יודעת למשל, שבחנויות טבע, נמכרים שימורים, שהרכיבים המשמרים שלהם, הם טבעיים/צמחיים, ניתן לשמר באמצעות רכיבים טבעיים ובריאים.
שבוע טוב ומבורך.
יקירה, ראשית, כל הכבוד לדאגתך לבריאות, הערכים התזונתיים הרשומים על קופסת השימורים, הם ערכים, לפני שמוסיפים להם את כל הכימיקלים, חומר משמר, צבע מאכל, חומצות, מלחים ועוד, שהורסים את הערכים התזונתיים של הירק/פרי המשומר, למעשה הם גורמים למערכת העיכול והחיסון להיות חלשים וחולשתם גורמת לבני-האדם להיות רגישים, לכל חיידק/וירוס שנמצא באוויר ובכל מזון ושתייה שנכנסים לגוף,
אני מכירה המונים שהשימורים גורמים להם לשלשולים, הקאות, גזים ולבעיות גסטרו לא נעימות,
אני יודעת למשל, שבחנויות טבע, נמכרים שימורים, שהרכיבים המשמרים שלהם, הם טבעיים/צמחיים, ניתן לשמר באמצעות רכיבים טבעיים ובריאים.
שבוע טוב ומבורך.
חנה2
שלום.
בעיקרון, כולם טוענים שירק ופרי שנקטפו באותו יום, או למחרת, הם הבריאים ביותר.
אבל ירק שהיה שבוע בסופרמרקט, או במקרר בבית, לעומת קופסת השימורים –
סיכוי גדול שהירק בקופסה יהיה בעל ערך תזונתי עדיף על הירק ה"טרי לשעבר".
אחרי חודש או שנה, ברור למי העדיפות.
כבר עשרות שנים אין בקופסאות שימורים - חומרי שימור; המזון נארז בוואקום ועובר תהליך פיסטור או עיקור (לפעמים יש צבעי מאכל בלפתן פירות משומרים).
מצד שני – צריך להסתכל גם על התוספים לשימורים (לא חומרי שימור או צבע), כגון סתם מלח או סוכר. אבל זה כבר עומד מול כל ירק או פרי אחר. גם לעגבניה טריה בסלט, הרבה אנשים מוסיפים מלח
אני מציע לחפש במנוע חיפוש:: nutrition canned food ולקבל תשובות.
בעיקרון, כולם טוענים שירק ופרי שנקטפו באותו יום, או למחרת, הם הבריאים ביותר.
אבל ירק שהיה שבוע בסופרמרקט, או במקרר בבית, לעומת קופסת השימורים –
סיכוי גדול שהירק בקופסה יהיה בעל ערך תזונתי עדיף על הירק ה"טרי לשעבר".
אחרי חודש או שנה, ברור למי העדיפות.
כבר עשרות שנים אין בקופסאות שימורים - חומרי שימור; המזון נארז בוואקום ועובר תהליך פיסטור או עיקור (לפעמים יש צבעי מאכל בלפתן פירות משומרים).
מצד שני – צריך להסתכל גם על התוספים לשימורים (לא חומרי שימור או צבע), כגון סתם מלח או סוכר. אבל זה כבר עומד מול כל ירק או פרי אחר. גם לעגבניה טריה בסלט, הרבה אנשים מוסיפים מלח
אני מציע לחפש במנוע חיפוש:: nutrition canned food ולקבל תשובות.
מודי