2 תשובות
אני הכנתי פסטה עם ברוקולי ובזיליקום, מתכון בסיסי וממש לא משמין! כתבי את המתכון בגוגל:)
אלמונית
מרק ברוקולי מוקרם-מצרכים:
2 כפות חמאה לא מלוחה
1 בצל קצוץ דק
1 גזר פרוס דק
2 כפיות גרגרי חרדל
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 ק"ג ברוקולי קצוץ גס
3 כוסות מים
1/2 1 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם
1/2 מיכל שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
* ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה ומטגנים, תוך ערבוב, את הבצל, הגזר וגרגרי החרדל.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם.
מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.
* מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ- 20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.
* מעבדים למחית במעבד מזון ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה.
מגישים חם
פשטידת ברוקולי
מרכיבים:
• 360 גר' ברוקולי (ראש בינוני) חתוך לחתיכות בינוניות
• 8 ביצים גדולות
• 2 כפיות שמן
• 1/4 כוס בצל אדום קצוץ
• 1 גבעול בצל ירוק גדול קצוץ דק
• 1/2 כפית פלפל צ'ילי קצוץ או פלפל חריף טרי לבחירתכם (לא חובה)
• 1/2 כוס גבינת קוטג'
• 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
• מלח ופלפל
• ספריי שמן לציפוי התבנית
• קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
אופן ההכנה:
• מחממים 2 כפיות שמן במחבת טפלון או מחבת קרמי ומטגנים את הבצל במשך כ- 3 דקות עד הזהבה.
• מוסיפים את הצ'ילי (לא חובה), את הבצל הירוק ואת הברוקולי ומאדים יחד כ- 3 דקות.
• מצפים תבנית פיירס עגולה בתרסיס שמן (או מורחים עם מברשת).
• מעבירים את תערובת הברוקולי מהמחבת לתבנית.
• טורפים בקערה נפרדת את הביצים, מוסיפים מלח, פלפל, מוסקט, גבינת קוטג' וגבינה מגורדת ומערבבים היטב.
• שופכים את תערובת הביצים והגבינות על הברוקולי בתבנית.
• אופים את פשטידת הברוקולי בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות משך 45 - 50 דקות.
• כשהפשטידה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, ומצננים 5 דקות.
• פורסים את הפשטידה לפרוסות מגישים חם עם סלסה או קטשופ בצד.
• בתאבון.
הערות:
פשטידת ברוקולי קלה להכנה שילדים אוהבים במיוחד.
טיפ: רוצים לבדוק אם תערובת הביצים הטרופות מתובלת מספיק? זלגו כפית מהתערובת על המחבת החם עליו בושל הברוקולי וכך תוכלו לטעום ולהוסיף תיבול במידת הצורך.

באותו הנושא: