6 תשובות
בצק שתופח לאט הוא מתשבח יותר, וכשבצק קר התפיחה שלו נעשת איטית.
על כן זה דווקא טוב לבצק, אבל לא בהקפאה אלא עדיף במקרר, לשטוח את הבצק ולעטוף היטב.
בכל אופן מאחר וזה בצק ללא שמרים אני לא ממש בטוחה עד כמה יומיים בקירור ישמרו על איכותו, אם ישנה אפשרות עדיף להכין את העוגיות ואותן להקפיא, הן יכולות להישמר גם שבוע ויותר (אם המטרה היא הצורך בהן רק בעוד יומיים, ולא הזמן לאפייה.).
בהצלחה.
צהריים טובים.
לילי יקירה, אני אין בעיה בהקפאת בצק גם לתקופה ארוכה יותר, לעטוף אותו היטב צמוד שלא יהיה רווח בין העטיפה לבצק שלא יווצר קרח, וכשאת מעוניינת להשתמש בו תוציאי אותו יום לפני מההקפאה ותניחי אותו עטוף במגבת שיפשיר לאט.
למדתי מאמי, תמיד היו לה סוגים שונים של בצק בהקפאה וכל פעם משתמשת בסוג אחר של בצק והיו בצקים שנשארו ההקפאה תקופה ארוכה.
בצק עם שמרים טוב להכניס למקרר להתפחה כי ההתפחה נעישית באיטיות והיא משביחה את הבצק וכשהוא טופח ניתן להקפיא אותו.
בהצלחה.
שבת שלום ומבורך.
אפשר להקפיא בצק פריך או בצק שמרים. אבל אני אישית לא הייתי מסתכנת אבל אם את מתעקשת:
בצק פריך הכי כדאי לך לרדד למלבן ולהקפיא ולאפות ישר כי ההקפאה מונעת את התכווצות הבצק.
האם אפשא להקפיא אוזני המן?
מיטל
אין בעיה להקפיא את הבצק. אני בד"כ מכינה את העוגיות, עוטפת בניילון נצמד ומקפיאה. כאשר אני רוצה, אני מוציאה ואופה. יוצא מצויין. אפשר גם הרבה יותר מיומיים. בהצלחה
אפשר, כפי שכתבו לך יש לעטוף היטב בניילון נצמד, כדאי לכתוב על הניילון את התאריך בו הכנסת להקפאה, כך שבמקרה ולא יצא לך לאפות מתי שתכננת, תדעי כמה זמן עמד הבצק בהקפאה.