2 תשובות
ליאת אני שמה בעלי הגפן אורז פרסי ממש טעים ואני מוסיפה גם בשר טחון ובצל מטוגן הכל יחד זה טעים ממש
20 עלי גפן מושרים (להשיג במעדניות ובקופסאות שימורים)

1 כוס אורז פרסי

1/3 כוס צנוברים

1 כף רכז רימונים

1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

מלח ופלפל ופי הטעם




אופן הכנה:

מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן על אש נמוכה.
לאחר שהאורז מוכן אך עדיין חם - מוסיפים כף מרכז הרימונים, יחד עם הצנוברים, קוביות הפלפל האדום, המלח והפלפל.
כשהאורז מתקרר מתפנים לגלגול העלים:
מניחים על משטח נקי עלה גפן לאחר שבודקים שהגבעול שלו מקוטם. במידה ולא - מסירים בעדינות את הגבעול בעזרת סכין (החלק הקשה שבתחתית העלה).
משטחים את העלה עד כמה שאפשר ומניחים במרכזו את האורז שהוכן מראש (ראו תמונות למטה).
אוחזים את שני קצוות העלה מימין ומשמאל של ומקפלים במקצת, ולאחר מכן מגלגלים את העלה מחלקו התחתון עד שהוא נסגר.
מניחים את העלה המגולגל כאשר "התפר" נמצא כלפי מטה.
ניתן לסחוט מעט לימון מעל עלי הגפן הממולאים.
בתום הגלגול מניחים את עלי הגפן בכלי אידוי (כמו סלסלת במבוק או מניפת אידוי) ומאדים 15 דקות, עד שהמילוי נדבק לעלים.
מגישים מיד, ביחד עם יוגורט אם רוצים.